AB'den, Kosovalı Sırplar yeni karar! Vize serbestisi tanındı

Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin dışişleri bakanları, Sırbistan tarafından Kosova vatandaşlarına yönelik verilen Sırp pasaportuna, Şengen bölgesine vize serbestisi sağlanmasına ilişkin düzenlemeyi kabul etti.

ABONE OL
GİRİŞ 22.07.2024 20:33 GÜNCELLEME 22.07.2024 20:33 DÜNYA
AB'den, Kosovalı Sırplar yeni karar! Vize serbestisi tanındı

Brüksel'deki AB Dışişleri Bakanları Toplantısı'nda, Sırbistan tarafından Kosova vatandaşlarına verilen Sırp pasaportuna, Şengen bölgesine vize serbestisi sağlanmasına ilişkin düzenleme kabul edildi.

KOSAVALI SIRPLARA SEYAHAT VİZESİ

Düzenlemeye göre Sırp pasaporta sahip olanlar, Şengen bölgesine 180 günlük süre içinde 90 güne kadar vize talep etmeden seyahat edebilecek.

Sırbistan Dışişleri Bakanı Marko Djuric, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, kararı memnuniyetle karşıladı ve bunun “Kosova'daki Sırpların insan hakları açısından küçük ama önemli bir zafer.” olduğunu bildirdi.

Kosova'yı bağımsız bir devlet olarak tanımayan Sırbistan, Kosova'daki vatandaşlarına Sırp pasaportu veriyor.

Kosovalı yetkililer ise "yasa dışı" olarak adlandırdıkları pasaportların "egemenliklerini ihlal etmesinden" dolayı kabul edilemez olarak nitelendiriyor.

Öte yandan, Kosova pasaportuna sahip Kosova vatandaşları, 1 Ocak'tan itibaren Şengen bölgesine vizesiz seyahat edebiliyor.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldum. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarında kurduğum internet haber sitesiyle başladım. Kurduğum sitede 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdım. 2022 yılından bu yana Haber7 bünyesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere çok sayıda haber, grafik ve video hazırladım. Kariyerime Haber7'de gündem editörü olarak devam etmekteyim.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR