ABD Kongresinin alkışladığı Netanyahu ABD halkına hakaret etti: Ahmaklar!

ABD Kongresi'nde ayakta alkışlanan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, yaptığı konuşma sırasında İsrail karşıtı protesto düzenleyen göstericilere hakaret ederek, “Siz resmen İran'ın kullanışlı ahmakları haline gelmişsiniz” dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 25.07.2024 01:44 GÜNCELLEME 25.07.2024 09:59 DÜNYA
ABD Kongresinin alkışladığı Netanyahu ABD halkına hakaret etti: Ahmaklar!

Sadece 7 Ekim'den bu yana 40 binden fazla Filistinliyi katleden İsrail'in Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD Kongresi'nde ayakta alkışlanarak tabiri caizse işlediği soykırım suçları sebebiyle tebrik edildi.

NETANYAHU HAKARET ETTİ, KONGRE ALKIŞLADI

Filistin'de herhangi bir suç işlemediğini söyleyerek tüm dünyayla dalga geçen Netanyahu, kongre dışında kendisi ve ülkesini protesto eden ABD'lilere de yaptığı konuşmada hakaretler savurdu.

'İRAN'IN KULLANIŞLI AHMAKLARI!'

Göstericilere yönelik aşağılayıcı ifadeler kullanan Netanyahu, "Bildiğimiz kadarıyla, şu anda bu binanın çevresinde devam eden İsrail karşıtı protestoları İran finanse ediyor. Çok sayıda olmasalar da oradalar ve şehir genelinde de varlar. Bu göstericilere bir mesajım var. Eşcinselleri vinçlere asan ve saçlarını örtmedikleri için kadınları öldüren Tahran'daki zalimler sizi övüyor, destekliyor ve finanse ediyorsa, siz resmen İran'ın kullanışlı ahmakları haline gelmişsiniz demektir. Bu protestoculardan bazıları ‘Eşcinseller Gazze'yi destekliyor' şeklinde pankartlar taşıyor. Bu tıpkı, ‘Tavuklar, KFC'yi destekliyor' şeklinde bir pankart taşınmasına benziyor" dedi.

ABD Kongresinde tarihi utanç: Gazze kasabını ayakta alkışladılar

KAYNAK : Haber7
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldum. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarında kurduğum internet haber sitesiyle başladım. Kurduğum sitede 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdım. 2022 yılından bu yana Haber7 bünyesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere çok sayıda haber, grafik ve video hazırladım. Kariyerime Haber7'de gündem editörü olarak devam etmekteyim.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR