Kamu sektörü protestolarında izdiham: En az 32 çocuk öldü

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), Bangladeş'te Bağımsızlık Savaşı'na katılanların ailelerine "kamuda kontenjan" ayrılmasının ardından başlayan protestolarda 32 çocuğun hayatını kaybettiğini bildirdi.

ABONE OL
GİRİŞ 02.08.2024 19:55 GÜNCELLEME 24.03.2026 22:59 DÜNYA
Kamu sektörü protestolarında izdiham: En az 32 çocuk öldü

UNICEF Güney Asya Bölge Sorumlusu Sanjay Wijesekera, konuya dair yazılı açıklamada bulundu.

UNICEF: 32 ÇOCUK ÖLDÜ

Bangladeş'teki "kamuda kontenjan kararı" protestolarında 32 çocuğun yaşamını yitirdiğini belirten Wijesekera, birçok çocuğun ise yaralandığını veya gözaltına alındığını aktardı. Wijesekera, Bangladeş'in de imza attığı sözleşmeler gereği, çocukların gözaltına alınmasına son verilmesini talep etti.

Çocukların her zaman korunması gerektiğine işaret eden Wijesekera, bunun herkesin sorumluluğu olduğunu ifade etti.

Wijesekera, tüm şiddet eylemlerini kınadığını bildirerek, evladını kaybeden tüm ailelere taziyelerini sundu.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldum. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarında kurduğum internet haber sitesiyle başladım. Kurduğum sitede 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdım. 2022 yılından bu yana Haber7 bünyesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere çok sayıda haber, grafik ve video hazırladım. Kariyerime Haber7'de gündem editörü olarak devam etmekteyim.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR