İsrail, camiye saklanan Filistinli komutanı öldürdü

Filistin İslami Cihat Hareketi'nin silahlı kanadı Kudüs Tugayları'nın Tulkarim Taburu komutanı Muhhamad Jabber, İsrail'in Batı Şeria'da düzenlediği bir baskın sonucu saklandığı camide yanındaki 4 kişiyle beraber hayatını kaybetti.

ABONE OL
GİRİŞ 29.08.2024 13:43 GÜNCELLEME 30.08.2024 17:27 DÜNYA
İsrail, camiye saklanan Filistinli komutanı öldürdü

İsrail ordusu, dün, işgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeyindeki kentlerin mülteci kamplarına operasyonlar başlattığını duyurmuştu. Bu saldırılar kapsamında şu ana kadar 17 Filistinli hayatını kaybetti. Söz konusu saldırıların, son 20 yılda Batı Şeria'da yapılan en büyük askeri operasyonlar olduğu kaydedildi.

İkinci İntifada'dan beri en büyük saldırı: Can kaybı yükseldi

CAMİYE SIĞINMIŞTI

Bu kapsamda İsrail ordusunun peşinde olduğu isimlerden biri de Filistin İslami Cihat Hareketi'nin silahlı kanadı Kudüs Tugayları'nın Tulkarim Taburu komutanı Muhhamad Jabber'dı.

"Abu Shujaa" adıyla da bilinen Jabber, İsrail saldırıları sebebiyle yanında 4 kişiyle beraber camiye saklanmıştı.

İsrail ordusu tarafından yapılan açıklamada, Jabber ve yanındaki 4 kişinin, Tulkarim'de yer alan Nur Şems Mülteci Kampı'ndaki camide öldürüldüğü belirtildi.

İsrail ordusu Jabber'ın, İsrailli Amnon Muchtar'ın öldürüldüğü silahlı saldırı da dahil olmak üzere İsrail karşıtı çok sayıdaki operasyonun içinde yer aldığını kaydetti.

KAYNAK : Haber7
Erkan TALU Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erkan TALU

Editör Hakkında

Elazığ'da doğdu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine eğitimler aldı. Haberciliğe "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı; daha sonra Haber 7'ye geçti. Kariyerine, Haber7'de "editör" olarak devam ediyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR