Kimliği 47 yıl sonra tespit edildi

Amerika'nın Pensilvanya eyaletinde bir mağarada 47 yıl önce bulunan cesedin kimliği yeni belirlendi. Genetik analizler sonucu kimliği belirlenemeyen ceset eski parmak izi kartlarını bulmasıyla tespit edilebildi.

ABONE OL
GİRİŞ 29.08.2024 15:43 GÜNCELLEME 29.08.2024 15:43 DÜNYA
Kimliği 47 yıl sonra tespit edildi

Amerika’nın Pennsylvania eyaletindeki Appalachian yolu üzerinde 1977'de bulunan ve tanınmayan cesedin kimliği ortaya çıktı. Donmuş cesedin 27 yaşında ölen Nicholas Paul Grubb olduğu tespit edildi. Ceset, Appalachian’nda bir grup gezgin tarafından bulundu.

Grubb’ün cesedi, Albany Township, Pinnacle yakınlarındaki bir mağarada iki gezgin tarafından bulunmuştu. Üzerinde kahverengi süet ceket, Wrangler kot pantolon ve dağ yürüyüşü botları vardı. Ayrıca, küçük bir miktar nakit para da taşıyordu. Otopside, Grubb’ün ölümüne fenobarbital ve pentobarbital aşırı dozlarının neden olduğu ve ölüm şeklinin intihar olarak belirlendiği tespit edildi.

Yapılan otopside, adamın ölüm nedeni fenobarbital ve pentobarbital aşırı dozu olduğu ortaya çıktı. Ölüm şekli intihar olarak raporlandı. Kimliği belirlenemediği için Grubb’ün cesedi, Berks ili Potter's Field mezarlığına gömüldü. 2019 yılında mezardan çıkarılan cesedin 2023’te yapılan genetik analizler sonucunda yinede kimliği belirlenememişti. Ancak, eski parmak izi kartlarının bulmasıyla kimlik doğrulandı.

Berks ili Adli Tıp Müdürü John Fielding, "47 yıl boyunca kimliğini bilmediğimiz bu kişi, şimdi nihayet tanımlandı." dedi.

Nicholas Paul Grubb, ailesi tarafından 'Nicky' olarak biliniyordu ve Pennsylvania Ulusal Ordusu'nda görev yapmıştı. Grubb, 1971’de terhis oldu.

Erkan TALU Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erkan TALU

Editör Hakkında

Elazığ'da doğdu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine eğitimler aldı. Haberciliğe "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı; daha sonra Haber 7'ye geçti. Kariyerine, Haber7'de "editör" olarak devam ediyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR