Rusya-Ukrayna savaşında sürpriz gelişme! Son dakika ateşkes duyurusu

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rusya-Ukrayna savaşında ateşkes sağlanmasına yönelik bir plan hazırladığını ve bunu ABD Başkanı Joe Biden ile paylaşmak istediğini söyledi. Zelenskiy, "Savaşın sonuna daha yakınız" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 07.09.2024 18:55 GÜNCELLEME 07.09.2024 20:21 DÜNYA
Rusya-Ukrayna savaşında sürpriz gelişme! Son dakika ateşkes duyurusu

Son dakika Rusya-Ukrayna savaşı haberleri: Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Şubat 2022'den beri devam eden Rusya-Ukrayna savaşını sona erdirebilecek sürpriz bir açıklama yaptı.

İtalya'nın Como Gölü kıyısındaki Cernobbio kasabasında her yıl eylül ayı başında düzenlenen ve uluslararası gelişmelerin ele alındığı Ambrosetti Forumu'na katılan Zelenskiy, burada İtalyan gazetecilere, Ukrayna-Rusya Savaşı'yla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

'ATEŞKESE YÖNELİK BİR PLAN HAZIRLADIM VE BUNU ABD BAŞKANI BİDEN'LA PAYLAŞMAK İSTİYORUM'

Zelenskiy, topraklarını bırakmaları yönündeki ültimatomları kabul edemeyeceklerini ve buna göz yumamayacaklarını dile getirdi.

Ateşkese yönelik bir planı olduğunu dile getiren Zelenskiy, "Bir plan hazırladım ve bunu ABD Başkanı'yla paylaşmak istiyorum çünkü Amerika'ya bağlı bazı noktalar var. Umarım bu planı Biden'a ve adaylara gösterme ve geribildirim alma fırsatı bulurum. Şu anda hiçbir şey paylaşmadık. İlk temas Biden ile olacak." ifadelerini kullandı.

İRAN VE KUZEY KORE'YE FLAŞ SUÇLAMA

Zelenskiy, Rusya'nın saldırılarında kendilerine karşı, Kuzey Kore yapımı füzeler kullandığını, bunlara dair kalıntılardan video kayıtlarına kadar kanıtları olduğunu, aynı zamanda İran yapımı füze ve dronların da kullanıldığını savundu.

Zelenskiy, silahların kullanımıyla alakalı İtalya ile bir sorunlarının olmadığını da kaydetti.

"Savaşın sonuna başlangıçta bulunduğumuz durumdan daha yakınız" diyen Zelenskiy, yeniden toparlanma konferansları, somut anlaşmalarla ekonomiyi güçlendirdiklerini ve bu şekilde savaşın sonuna yaklaştıklarını ifade etti.

Muhammet Güreli Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Muhammet Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Haber7.com’da mesleki hayatına devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR