Fetih Hareketi'nden son dakika şehit Eygi açıklaması!

Fetih Hareketi Başkan Yardımcısı Mahmud el-Alul, Filistin'in İsrail işgaline karşı Filistin'e destek vermek için gittiği Batı Şeria'da İsrail askerlerince öldürülen Türk-Amerikan vatandaşı Ayşenur Ezgi Eygi'yi "bağrına basmaya hazır" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 08.09.2024 19:16 GÜNCELLEME 09.09.2024 02:01 DÜNYA
Fetih Hareketi'nden son dakika şehit Eygi açıklaması!

Fetih Hareketi Başkan Yardımcısı Alul, Eygi'nin naaşını uğurlamak için Batı Şeria'nın Nablus şehrindeki Rafidia Hastanesi'nde bekleyenlere hitaben konuşma yaptı.

Eygi'nin Filistin halkını savunurken İsrail askerlerinin saldırısına uğradığını hatırlatan Alul, "Filistin, şehit Ayşenur'un cenazesini bağrına basmaya hazır." dedi.

Alul, "Özgürlük ve dayanışma elçisi Ayşenur'un öldürülmesi, düşmanın (İsrail) kurşunlarıyla sadece halkımızın değil aynı zamanda özgür dünya halklarının hayatlarını ve ümitlerini de hedef aldığı mesajını veriyor." ifadesini kullandı.

Fetih Hareketi Başkan Yardımcısı Alul, İsrail'in çocukları ve uluslararası dayanışma aktivistlerini öldürmesinin, "acziyetini ve umursamazlığını" gösterdiğini kaydetti.

İSRAİL ASKERİ TARAFINDAN ÖLDÜRÜLEN SİVİL AKTİVİST AYŞENUR EZGİ EYGİ

Ayşenur Ezgi Eygi, Filistinlilerin haklarını destekleyen dayanışma hareketlerinde aktif yer alıyordu.

İsrail askerleri, 6 Eylül'de, işgal altındaki Batı Şeria'da İsraillilerin gasbettiği Filistin topraklarının genişletilmesine karşı düzenlenen barışçıl gösteri sırasında katılımcıların üzerine ateş açtı.

Filistinlilere destek amacıyla gösteriye katılan ve ABD vatandaşlığı da bulunan Eygi, başından vurularak ağır yaralandı. Filistinlilere ait hastaneye kaldırılan Eygi, tüm müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Washington Üniversitesinde hem psikoloji hem de Orta Doğu dillerinde çift dal yapan Eygi, Filistin topraklarının İsrail tarafından işgaline karşı barışçıl ve sivil yöntemlerle Filistinlilere destek veren Uluslararası Dayanışma Hareketi (ISM) gönüllüsü insan hakları aktivistiydi.

2003'te İsrail buldozeri tarafından ezilerek öldürülen ABD vatandaşı Rachel Corrie de aynı harekete mensuptu.

Eygi, Filistinlilerin haklarını destekleyen dayanışma hareketlerinde aktif yer alıyordu. Ölümü yerel ve uluslararası toplumda öfke ve hesap sorma taleplerine yol açtı.

Antalya'da 1998'de doğan Eygi, bir yaşından küçükken ailesiyle Seattle şehrine taşınmıştı.

KAYNAK : AA
Ömer Faruk Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Faruk Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR