İsrail öldürdüğü üç askeri için 'Yan ürün olarak öldürüldüler' dedi

Çavuş Ron Sherman, Çavuş Nik Beizer ve Elia Toledano, Kasım ayında Hamas tugay komutanlarına düzenlenen İsrail hava saldırısında hedef alınan tünel ağındaydı.

ABONE OL
GİRİŞ 16.09.2024 16:17 GÜNCELLEME 16.09.2024 16:49 DÜNYA
İsrail öldürdüğü üç askeri için 'Yan ürün olarak öldürüldüler' dedi

Cesetlerinin bulunmasından dokuz aydan fazla bir süre sonra, İsrail Ordusu Pazar günü yaptığı açıklamada, eski rehineler Çavuş Ron Sherman, Çavuş Nik Beizer ve sivil Elia Toledano'nun Gazze Şeridi'ndeki bir İsrail hava saldırısının "yan ürünü" sonucu öldürüldüğünü tespit ettiğini, ancak kesin ölüm nedeninin hala bilinmediğini söyledi.

HEDEFLERİ HAMAS'TI

10 Kasım 2024'te İsrail Silahlı Kuvvetleri, cesetlerin bulunduğu yerin yakınında, Cebeliye'de bir tünelde saklanan Hamas'ın Kuzey Gazze Tugayı Komutanı Ahmed Gandur'u hedef alan bir hava saldırısı düzenledi.

İsrail Silahlu Kuvvetleri (IDF), "Soruşturmanın bulguları, üç kişinin Ghandour suikastı sırasında İsrail ordusunun düzenlediği bir hava saldırısının yan ürünü olarak öldüğünü gösteriyor" dedi.

Cesetleri IDF tarafından bulundu ve 15 Aralık 2023'te İsrail'e geri gönderildi.

'YAN ÜRÜNDÜLER'

Cesetlerinin bulunduğu tarihten, 15 Aralık 2023, dokuz aydan fazla bir süre sonra, İsrail Silahlı Kuvvetleri Pazar günü yaptığı açıklamada, eski rehineler Çavuş Ron Sherman, Çavuş Nik Beizer ve sivil Elia Toledano'nun Gazze Şeridi'ndeki bir İsrail hava saldırısının "yan ürünü" sonucu öldürüldüğünü tespit ettiğini, ancak kesin ölüm nedeninin hala bilinmediğini söyledi.

10 Kasım 2024'te İsrail Savunma Kuvvetleri, cesetlerin bulunduğu yerin yakınında, Cebeliye'de bir tünelde saklanan Hamas'ın Kuzey Gazze Tugayı Komutanı Ahmed Gandur'u hedef alan bir hava saldırısı düzenledi.

İsrail Silahlı Kuvvetleri (IDF), "Soruşturmanın bulguları, üç kişinin Ghandour suikastı sırasında IDF'nin düzenlediği bir hava saldırısının yan ürünü olarak öldüğünü gösteriyor" dedi.

'BOĞULDULAR YA DA ZEHİRLENDİRİLDİLER'

Ordu, "Bu, tüm veriler göz önüne alındığında ölümlerinin koşullarını kesin olarak belirlemek mümkün olmuyor" dedi. IDF, böyle bir hava saldırısının "yan ürününün" ne olabileceği konusunda ayrıntı vermedi, ancak aile üyeleri, üçünün bir saldırıdan sonra bir tünelde boğulmuş veya karbondioksit zehirlenmesinden ölmüş olma ihtimalinin yüksek olduğunu söyledi.

'DOLAYLI ÖLDÜRÜLDÜLER'

İsrail Silahlı Kuvverleri, cesetlerin bulunduğu yerlerin hava saldırısının gerçekleştiği yere olan uzaklığı, hava saldırısına ilişkin soruşturma, istihbarat bulguları, patoloji raporları ve Ebu Kabir Adli Tıp Enstitüsü'nün bulguları göz önüne alındığında, bu kişilerin Ghandour'daki saldırıda dolaylı olarak öldürülmüş olma ihtimalinin yüksek olduğunu tespit edebildiğini söyledi.

KAYNAK : Haber7
Şeyma Akman Haber7.com - Editör
Haber 7 - Şeyma Akman

Editör Hakkında

1988 yılında Ankara’da doğdu. İlk öğretimini Ankara’da, orta ve lise öğrenimini Amerika’da tamamladı. Bilkent Üniversitesinde İngilizce-Fransızca mütercim tercümanlık okudu. Gazetecilik mesleğine Kanal 7 dış haberler bölümünde başladı. 7 sene sonra Yasemin.com sitesine geçerek kariyerine yeni bir ivme kazandırdı. Meslek hayatına Haber7.com'da Dış haberler editörü olarak devam ediyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR