Lübnan'daki çağrı cihazı saldırısında yeni gelişme! Gold Apollo'ya Tayvan'da baskın

İsrail'in uzaktan sinyalle cihazlarını patlatarak 4 bin Hizbullah üyesini yaraladığı Gold Apollo şirketi Tayvan'da polis baskınına uğradı.

ABONE OL
GİRİŞ 18.09.2024 17:18 GÜNCELLEME 18.09.2024 18:30 DÜNYA
Lübnan'daki çağrı cihazı saldırısında yeni gelişme! Gold Apollo'ya Tayvan'da baskın
  • HABER7

Lübnan’da 4 bin Hizbullah üyesinin yaralandığı eş zamanlı çağrı cihazı patlatılması olayında bütün dikkatler Gold Apollo firması üzerinde. İsrail’in uzaktan sinyal yoluyla patlattığı belirlenen cihazların Gold Apollo ürünü olduğunun belirlenmesi üzerine firma hakkında soruşturma başlatıldı.

Tayvan polisi, Gold Apollo şirketine baskın düzenledi.

Reuters’ın haberine göre, Tayvan’ın başkenti Taipei’deki Gold Apollo genel merkezine giren emniyet kuvvetleri bazı evrak ve bilgisayarlarda incelemelerde bulundu.

POLİS BASKININDAN SONRA ‘BİZ YAPMADIK’ SAVUNMASI

Polis baskının ardından kameraların karşısına geçen Gold Apollo’nun kurucusu Hsu Ching-kuang gazetecilere, şirketin 9 kişinin ölümü ve 4 bin fazla kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan çağrı cihazlarını üretmediğini iddia etti. Hsu, “Lübnan’dan gelen fotoğraflara bakın, Üzerlerinde ‘Tayvan’da üretildi’ yazan hiçbir işaret yok, bu çağrı cihazlarını biz yapmadık.” dedi.

Hsu, ticari markasını Macaristan'da BAC Consulting adlı bir şirkete kendi çağrı cihazlarında Gold Apollo adını kullanmaları için lisansladığını söyledi.

MACAR FİRMA SESSİZLİĞE GÖMÜLDÜ

Gold Apollo tarafından olayla ilişkilendirilen Macar franchise firması BAC Consulting KFT ise web sitesini kapattı. Anadolu Ajansı muhabirinin iddialara karşı açıklama için Macar firmayla telefon ve e-mail yoluyla temasa geçmeye çalışmasına rağmen herhangi bir karşılık verilmediği bildirildi.

BAC Consulting KFT isimli firmanın genel müdürü ve sahibi olarak Arcidiacono Cristiana Rosaria  isimli şahıs gösteriliyor. Rosari’nın Avrupa Komisyonu’nda yaklaşık 3 yıl değerlendirme uzmanı olarak çalıştığı öğrenildi.

Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR