Son dakika: Lübnan'da yeni siber saldırı! Bu kez telsizleri patlatıldı

Son dakika haberi: İsrail Hizbullah'a yönelik ikinci kez siber saldırı gerçekleştirdi. Lübnan'ın güneyi ile Beyrut'un güneyinde Hizbullah üyelerine ait iletişim cihazları patlatıldı.

ABONE OL
GİRİŞ 18.09.2024 17:22 GÜNCELLEME 18.09.2024 18:54 DÜNYA
Son dakika: Lübnan'da yeni siber saldırı! Bu kez telsizleri patlatıldı

SON DAKİKA HABERİ: Lübnan da yine iletişim cihazları patladı. Patlamanın bu sefer Hizbullah'a ait telsizler üzerinden gerçekleştirildiği kaydediliyor. Patlamada Lübnan güvenlik kaynaklarının ilk açıklamasına göre; en az 3 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi ise yaralandı. 

Hizbullah kaynaklarından yapılan açıklamaya göre; Beyrut karargahındaki el telsizleri infilak etti. 

Telsizlerin de yaklaşık 5 ay önce çağrı cihazları ile aynı zamanda alındığı belirtiliyor. 

HİZBULLAH'TAN İLK AÇIKLAMA

Hizbullah yetkilisi Hashem Safidini patlamanın ardından yaptığı açıklamada; "Yeni bir aşamayla karşı karşıyayız, hiç kuşkusuz yanıtsız kalmayacak." dedi.

PATLAMALARDAN BİRİ CENAZE TÖRENİ YAKINLARINDA

Öte yandan sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, patlamalardan birinin dün çağrı cihazlarının patlatılması sonucu ölen 4 Hizbullah üyesinin Beyrut'taki cenaze töreni sırasında yaşandığı görülüyor.

Cenaze merasiminin yapıldığı alanda kalabalığın arasında patlama meydana geldiği ve dumanların yükseldiği kameraya yansıyor.

LÜBNAN KAYNAKLARI: EN AZ 3 KİŞİ ÖLDÜ

Lübnan Devlet Haber Ajansı, ikinci saldırıda Bekaa bölgesinde en az üç kişinin öldüğünü ve onlarca kişinin yaralandığını bildirdi. 

Bölgedeki muhabirler, Beyrut'un güney banliyölerinde en az iki patlama sesi ve ambulans sirenleri duyduklarını bildirdi.

İsrail'in dün gerçekleştirilen siber saldırısı ile Lübnan'da 'pager' çağrı cihazları eş zamanlı patlatılmıştı. Patlamalar sonucu en az 12 kişi hayatını kaybederken, aralarında İran'ın Lübnan Büyükelçisi Mojtaba Amani'nin de bulunduğu 2 bin 800 kişi yaralandı.

BM'DEN AÇIKLAMA

BM Genel Sekreteri, Lübnan ve Suriye'deki olayların ardından alarma geçtiklerini belirterek, tüm taraflara gerginliğin yayılmasını engellemek için itidal çağrısında bulundu.

 

Kadriye Ebrar Etirli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Kadriye Ebrar Etirli

Editör Hakkında

2000 yılında İstanbul'da doğdu. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik' bölümünde henüz okurken HaberAnkara ve AnkaraMasası'nda çalıştı. 2022 yılındaki mezuniyetinin ardından Beyaz TV'de 'Haber Editörü' pozisyonunda görev aldı. 2024 yılının Şubat ayından itibaren Haber7'deki Gündem Editörü kariyerine devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR