Haniye'nin "Gazze'de Filistin devleti kurulması" teklifini reddettiği ortaya çıktı

Hamas'ın merhum lideri Haniye'nin oğlu, babasının, milyarlarca dolar ve Gazze'de Filistin devleti kurulmasını teklif eden anlaşmayı, "Gazze'yi Filistin'den ayıracak anlaşmayı imzalarsak ellerimiz felç olsun." diyerek reddettiğini açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 21.09.2024 11:28 GÜNCELLEME 21.09.2024 11:33 DÜNYA
Haniye'nin "Gazze'de Filistin devleti kurulması" teklifini reddettiği ortaya çıktı

İran'ın başkenti Tahran'da 4 Ağustos günü İsrail tarafından şehit edilen Hamas'ın Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'ye, Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın kıdemli danışmanı olan damadı Jared Kushner tarafından bir anlaşma teklif edildiği ortaya çıktı.

"GAZZE'DE FİLİSTİN DEVLERİ KURULMASI" TEKLİFİ

Katıldığı bir programda konuşan İsmail Haniye'nin büyük oğlu Abd Al-Salam Haniye, Kushner'in teklifin "Yüzyılın Anlaşması"nın bir parçası olduğunu, Gazze'de bir Filistin devleti kurulması konusunda bir anlaşmaya varmak istediğini ardından Gazze'ye milyarlar harcanacağını ancak Hamas'ın silahsızlandırılması şartını koştuğunu ifade etti.

"GAZZE'Yİ FİLİSTİN'DEN AYIRIRSAK ELLERİMİZ FELÇ OLSUN"

Babası İsmail Haniye'nin ise bu teklifi reddettiğini belirtti. Oğul Haniye, "Babama birçok şey teklif edildi. Gerçekten kendini önemsiyor olsaydı, bir anlaşma imzalayabilir ve onun için kırmızı halı serilirdi." dedi. Haniye, babası İsmail Haniye'nin "Gazze'yi Filistin'den ayıracak bir anlaşma imzalarsak ellerimiz felç olsun." dediğini belirtti.

Erkan TALU Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erkan TALU

Editör Hakkında

Elazığ'da doğdu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine eğitimler aldı. Haberciliğe "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı; daha sonra Haber 7'ye geçti. Kariyerine, Haber7'de "editör" olarak devam ediyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR