Türkiye'nin BM Daimi Temsilcisi Yıldız'dan BM sürecini tekrar canlandırma çağrısı

Türkiye'nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Büyükelçi Ahmet Yıldız, terör örgütü PKK/YPG/SDG'nin Suriye'de istikrar bozucu etken olmaya devam ettiğini söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 21.09.2024 13:18 GÜNCELLEME 21.09.2024 13:18 DÜNYA
Türkiye'nin BM Daimi Temsilcisi Yıldız'dan BM sürecini tekrar canlandırma çağrısı

Yıldız, BM Güvenlik Konseyinde (BMGK) düzenlenen Suriye oturumunda konuştu.

Başka ciddi krizler nedeniyle Suriye'nin uluslararası gündemin dikkatini çekmiyor olabileceğini belirten Yıldız, "Ancak ülkedeki insani durum felaket." uyarısında bulundu.

Yıldız, Suriye toplumunun yüzde 70'ten fazlasının insani yardıma muhtaç olduğunu ifade ederek, bunun doğrudan siyasi çözüm bulunmamasından kaynaklandığını dile getirdi.

Suriye'ye insani yardım planının da yeterli fonlanmadığına işaret eden Büyükelçi Yıldız, "Unutmamak gerekir ki insani yardım finansmanında kesintiler daha az gıda, hijyen ve milyonlarca kadın, çocuk, yaşlı, engelli ve yerinden edilenlere daha az koruma anlamına gelir." dedi.

- "TERÖR ÖRGÜTÜ PKK/YPG/SDG, SURIYE'DE İSTİKRAR BOZUCU ETKEN OLMAYA DEVAM EDİYOR"

Büyükelçi Yıldız, Suriye'de ihtilafın sürmesinin çok tehlikeli bir sonucunun da terör örgütlerinin ülkedeki istikrarsızlığı sömürmelerine ve ayrılıkçı gündemleri için alan yaratmalarına imkan tanıması olduğunun altını çizdi.

"Terör örgütü PKK/YPG/SDG, Suriye'de istikrar bozucu etken olmaya devam ediyor." uyarısında bulunan Yıldız, aynı zamanda terör örgütünün yerel halka baskı uygulamayı ve ihlallerini sürdürdüğünü vurguladı.

Yıldız, terör örgütünün şimdi de Suriye'nin kuzeyinde Tel Abyad ve Rasulayn'a insani yardım gönderilmesini engellediğini söyledi.

Terör örgütünün, Suriye'de işgal ettiği topraklarda sözde yerel seçim yapma planının ülkenin birlik ve toprak bütünlüğünü doğrudan tehdit ettiğine dikkati çeken Büyükelçi Yıldız, tüm BM üyelerinin bu gerçekleri görmesi ve terör örgütüne desteğe son vermesi gerektiğini dile getirdi.

Yıldız, Suriye'deki ihtilaf için tek seçeneğin siyasi çözüm olduğunun altını çizerek, tüm taraflara tek boyutlu politikalardan kaçınma ve bütüncül yaklaşımla BM sürecini tekrar canlandırma çağrısında bulundu.

KAYNAK : AA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR