Hizbullah'tan İsrail'e ilk cevap: Askeri üs bombalandı

Lübnan'daki Hizbullah Hareketi, geçtiğimiz hafta İsrail'in düzenlediği çağrı cihazı ve telsiz saldırılarına ilk karşılığı verdi. İsrail'e füze saldırısı başlatan Hizbullah, Ramat David Hava Üssü'nü Fadi 1 ve Fadi 2 füzesiyle hedef aldı.

ABONE OL
GİRİŞ 22.09.2024 11:42 GÜNCELLEME 22.09.2024 11:50 DÜNYA
Hizbullah'tan İsrail'e ilk cevap: Askeri üs bombalandı

Lübnan’daki Hizbullah Hareketi, İsrail’in geçtiğimiz hafta çağrı cihazı ve telsizlere yönelik saldırılarına yanıt verdi.

Günün erken saatlerinde İsrail’e füze saldırısı başlatan Hizbullah, İsrail’in saldırılarına karşılık savunma teknolojisi şirketi Rafael Şirketi’nin kompleksinin bombalandığını bildirdi. Açıklamada, "İsrail'in Hayfa kentinin kuzeyinde bulunan komplekse onlarca Fadi 1 ve Fadi 2 füzesi ile Katyuşa roketleri fırlatıldı" denildi.

"İLK SALDIRIYDI"

Hizbullah saldırıyı, "İsrail düşmanının Salı ve Çarşamba günleri Lübnan'ın çeşitli bölgelerinde gerçekleştirdiği acımasız katliama ilk yanıt" olarak nitelendirdi.

Hizbullah tarafından yapılan bir başka açıklamada ise, İsrail’in Ramat David Hava Üssüne Fadi 1 ve Fadi 2 füzesi fırlattığı aktarıldı. Açıklamada, saldırıların "Lübnan'ın çeşitli bölgelerini hedef alan ve çok sayıda sivilin şehit düşmesine yol açan İsrail saldırılarına" yanıt olduğu belirtildi.

"ROKETLERİN BİR KISMI İSABET ETTİ"

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) tarafından yapılan açıklamada, Hizbullah tarafından Lübnan'dan İsrail'in kuzeyine yaklaşık 85 roket fırlatıldığı bildirildi. IDF, “Roketlerin bir kısmı önlendi, bir kısmı ise Hayfa yakınlarındaki Kiryat Bialik ve Aşağı Celile'deki Moreshet'e isabet etti” açıklamasını yaptı. Açıklamada, Kiryat Bialik'e düşen bir roketin 3 kişinin yaralanmasına neden olduğu kaydedildi.

İSRAİL'İN KUZEYİNDE EĞİTİME ARA

Hizbullah'ın İsrail'in kuzeyindeki Celile ve Hayfa'nın doğusuna yönelik saldırılarının ardından İsrail'in Acre, Nahariyye, Tiberya, Safed ve Hayfa kentlerinde eğitime ara verildi.

KAYNAK : İHA
Erkan TALU Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erkan TALU

Editör Hakkında

Elazığ'da doğdu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine eğitimler aldı. Haberciliğe "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı; daha sonra Haber 7'ye geçti. Kariyerine, Haber7'de "editör" olarak devam ediyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR