Başkan Erdoğan, UCM Başsavcısı Khan'a 'Kanıt' ve 'Tanık' kitaplarını teslim etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ​Uluslararası Ceza Mahkemesi Başsavcısı Karim Khan'a, Anadolu Ajansının (AA) hazırladığı, İsrail'in Gazze'de işlediği suçları tüm açıklığıyla ortaya koyan "Kanıt" ve "Tanık" kitaplarını teslim etti.

ABONE OL
GİRİŞ 24.09.2024 10:59 GÜNCELLEME 24.09.2024 11:11 DÜNYA
Başkan Erdoğan, UCM Başsavcısı Khan'a 'Kanıt' ve 'Tanık' kitaplarını teslim etti

Filistin'deki katliamlara karşı dik durduğu için İsrail'in, MOSSAD'ın ve dünyadaki bütün Siyonist toplulukların Uluslararası Ceza Mahkemesi Başsavcısı Karim Khan'dan 'Gazze Kasabı'nı rahatsız edecek bir hamle geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) 79. Genel Kurulu'na katılmak üzere geldiği New York'ta temaslarını sürdürdüğü Türkevi'nde, Uluslararası Ceza Mahkemesi Başsavcısı Karim Khan ile görüştü.

UCM Başsavcısı Karim Khan: Dünya tutuklama kararına uymak zorunda

Almanya: UCM karar alırsa Netanyahu'yu tutuklarız

Erdoğan, basına kapalı gerçekleşen görüşmede, Khan'a AA'nın hazırladığı, İsrail'in Gazze'de işlediği suçları belge niteliğindeki fotoğraflarla gözler önüne seren "Kanıt" (The Evidence) ile savaş ve insanlık suçlarının kanıtlarını insan hikayeleri üzerinden ele alan "Tanık" kitaplarının genişletilmiş güncel baskısını verdi.

UCM'nin yakalama talebi Netanyahu'ya ABD rotasını değiştirtti

Eski MOSSAD Başkanı UCM Başsavcısını tehdit etti iddiası

KARİM KHAN'IN TALEBİ GAZZE KASABININ ROTASINI DEĞİŞTİRMİŞTİ

ABD'ye gerçekleştireceği uçuş sırasında Çekya ve Macaristan'a uğramayı planlayan Netanyahu, UCM'nin talebi nedeniyle Macaristan ve Çekya'da durmak yerine ABD'ye direkt uçmuştu.

"TEHDİTLER BİZİ CAYDIRMAYACAK"

Han, Amanpour'un UCM'ye yönelik baskılara ilişkin sorusuna şu karşılığı vermişti;

"Tehditler ya da diğer faaliyetler bizi caydırmayacaktır çünkü nihayetinde savcılar olarak görevimizi yerine getirmek zorundayız. Makamın kadın ve erkekleri olarak, hakimler olarak, kendimizden daha büyük bir şeye, yani adalete sadakat göstererek sorumluluklarımızı yerine getirmek zorundayız. Bazıları aleni ve bazıları gizli olan farklı tehdit türlerinden etkilenmeyeceğiz."

 

Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR