79. BM Genel Kurulunda Cumhurbaşkanı Erdoğan İtalya Başbakanı ile Ortadoğuyu konuştu

ABD'de yer alan 79. BM Genel Kuruluna hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ikili görüşmeleri de dikkat çekti. Kurulda Erdoğan ve İtalya Başbakanı görüştü. Görüşme sırasında İtalya Başbakanının Cumhurbaşkanı Erdoğana bakışları gözden kaçmadı.

ABONE OL
GİRİŞ 26.09.2024 10:18 GÜNCELLEME 26.09.2024 10:39 DÜNYA
79. BM Genel Kurulunda Cumhurbaşkanı Erdoğan İtalya Başbakanı ile Ortadoğuyu konuştu

Birleşmiş Milletler (BM) 79. Genel Kurulu devam ediyor. Bu kapsamda New York’ta bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kurula hitap etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan BM 79. Genele Kurulu'nda birçok isimle görüşme yaptı. Görüşmelerden biri de İtalya Başbakanı Giorgia Meloni ile oldu.

GÖRÜŞMENİN KONU BAŞLIKLARI

İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, Erdoğan’ın, Meloni ile görüştüğü belirtildi.

Açıklamada, "Görüşmenin merkezinde, Orta Doğu'da giderek zorlaşan durumun yanı sıra, Ukrayna'nın toprak bütünlüğü ile adil ve kalıcı bir barış arayışının desteklenmesi konusundaki ortak taahhüt yer aldı" ifadesi kullanıldı.

Ayrıca, ikili ilişkiler bağlamında, münasebetlerin daha da güçlendirilmesi amacıyla iki hükümet arasında bir zirve ve bir İş Forumu’nun en kısa sürede yapılması yönündeki ortak isteğin yinelendiği bildirildi.

İTALYA BAŞBAKANLIĞINDAN AÇIKLAMA  

Konuya ilişkin bir açıklama da İtalya Başbakanlığı'ndan geldi.

Açıklamada "Görüşmenin merkezinde, Orta Doğu'da giderek zorlaşan durumun yanı sıra, Ukrayna'nın toprak bütünlüğünün ve adil ve kalıcı bir barış arayışının desteklenmesi konusundaki ortak taahhüt vardı" ifadesi kullanıldı.

Açıklamada ayrıca, "İkili ilişkiler bağlamda, ilişkilerin daha da güçlendirilmesi amacıyla iki hükümet arasında bir zirve ve bir İş Forumu’nun en kısa sürede toplanması yönündeki ortak istek yinelendi" ifadesi yer aldı.

MELONİ'NİN BAKIŞLARI

Görüşmeden servis edilen fotoğraflarda ise samimiyet dikkat çekti. Meloni'nin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hayran bakışları gözlerden kaçmadı.

CUMHURBAŞKANI ABD'DEN AYRILDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) 79. Genel Kurulu'na katılmak ve çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği ABD'nin New York şehrinden ayrıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, temaslarını tamamlamasının ardından eşi Emine Erdoğan ile John F. Kennedy Uluslararası Havalimanı'na geçmek için Türkevi'nden çıktı. Havalimanına gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindekiler, özel uçak "CAN" ile TSİ 00.40'ta ABD'den Türkiye'ye hareket etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkevi'nden ayrıldı

Yetkililer tarafından uğurlanan Cumhurbaşkanı Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç da ABD'den ayrıldı.

KAYNAK : ENSONHABER
Şeyma Akman Haber7.com - Editör
Haber 7 - Şeyma Akman

Editör Hakkında

1988 yılında Ankara’da doğdu. İlk öğretimini Ankara’da, orta ve lise öğrenimini Amerika’da tamamladı. Bilkent Üniversitesinde İngilizce-Fransızca mütercim tercümanlık okudu. Gazetecilik mesleğine Kanal 7 dış haberler bölümünde başladı. 7 sene sonra Yasemin.com sitesine geçerek kariyerine yeni bir ivme kazandırdı. Meslek hayatına Haber7.com'da Dış haberler editörü olarak devam ediyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR