ABD ve İran'dan peş peşe açıklamalar! Son dakika Nasrallah duyurusu: Katliam oyunun...

İran, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın güvenli bir yerde olduğunu aktardı. İran'ın Beyrut Büyükelçiliği "İsrail'in katliamı oyunun kurallarını değiştirdi" dedi. Biden ise "ABD'nin İsrail'in eyleminde hiçbir bilgisi ve dahli yok." dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 27.09.2024 23:54 GÜNCELLEME 27.09.2024 23:54 DÜNYA
ABD ve İran'dan peş peşe açıklamalar! Son dakika Nasrallah duyurusu: Katliam oyunun...

Son dakika Nasrallah haberleri: İsrail’in Beyrut’a düzenlediği saldırıya ilişkin İran ve ABD'den peş peşe açıklamalar geldi.

'İSRAİL'İN KATLİAMI OYUNUN KURALLARINI DEĞİŞTİRDİ'

İran'ın Beyrut Büyükelçiliği tarafından yapılan İsrail'in Beyrut'ta Hizbullah komuta merkezine yönelik gerçekleştirdiği saldırıya ilişkin açıklamada, söz konusu saldırı kınandı. Açıklamada, “İsrail'in katliamı oyunun kurallarını değiştirdi” denildi.

İsrail'in gerçek olmayan iddialar üzerine sivil yerleşim yerlerini hedef aldığı belirtilen açıklamada, gerilimin tehlikeli bir şekilde arttığı ve İsrail'in uygun bir şekilde cezalandırılması gerektiği ifade edildi.

'ABD BOMBALARIYLA GERÇEKLEŞEN BU SALDIRIYA BİDEN YÖNETİMİ DE ORTAKTIR'

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani ise İsrail saldırılarına ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, saldırıyı şiddetle kınadıklarını belirterek, İsrail'in saldırıyı ABD bombaları ile gerçekleştirdiğini ve İsrail'in suçuna ABD'nin de ortak olduğunu kaydetti. Kenani, "İsrail Gazze'de işlediği katliamlarına Lübnan'da devam ediyor ve Lübnan'da savaş suçu işlemekte. ABD bombaları ile gerçekleşen bu saldırıya Washington yönetimi de ortaktır" ifadelerini kullandı.

'İRAN OLARAK LÜBNAN HALKI, DEVLETİ VE DİRENİŞİNİN YANINDAYIZ'

Kenani, "ABD ve bazı Batılı ülkelerin ateşkes görüşmelerine dair önerileri sadece zaman kazanmaya yönelik bir aldatmacadan ibaret. İsrail rejiminin Gazze ve Lübnan'daki katliamları uluslararası toplumun sessizliğinden kaynaklanmakta. İran olarak Lübnan halkı, devleti ve direnişinin yanındayız" dedi.

İran Meclis Başkanı Muhammed Bakır Galibaf da İsrail'in Hizbullah'ı hedef alan son saldırıları sonrası yaptığı açıklamada, "Hizbullah savaş meydanında son ana kadar yanlarında olacağımızı bilmeli” diye konuştu.

ABD Başkanı Biden, Delaware eyaletinde uçağından indikten sonra basın mensuplarının Lübnan'la ilgili sorusuna yanıt verdi.

BİDEN: ABD'NİN İSRAİL'İN EYLEMİNDE HİÇBİR BİLGİSİ VE DAHLİ YOK'

Biden, İsrail'in Beyrut'a yönelik saldırılarından önceden haberlerinin olup olmadığı yönündeki bir soruya, "ABD'nin, İsrail'in eyleminde hiçbir bilgisi ve dahli yoktu. Konuyla ilgili halen bilgi topluyoruz, daha fazla bilgi almamız gerekiyor." şeklinde cevap verdi.

'ÖNCEDEN UYARILMADIK'

Pentagon Sözcü Yardımcısı Sabrina Singh de günlük basın toplantısında soruları cevapladı.

Singh, İsrail'in Beyrut'taki son saldırılarıyla ilgili, "ABD bu operasyona dahil olmadı ve önceden uyarılmadık." diye konuştu.

KAYNAK : İHA
Muhammet Güreli Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Muhammet Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Haber7.com’da mesleki hayatına devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR