Van Gogh tablosuna çorbalı saldırı!

Londra'da Ulusal Galeri’de sergilenen iki ünlü Van Gogh tablosuna iki şahıs tarafından çorba fırlatıldı. Şahısların gözaltına alındığı öğrenildi.

ABONE OL
GİRİŞ 28.09.2024 10:51 GÜNCELLEME 28.09.2024 11:15 DÜNYA
Van Gogh tablosuna çorbalı saldırı!

İngiltere'den fosil yakıtların geliştirilmesi ve üretimi için gelecekte verilecek tüm lisansların durdurulmasını talep eden sivil toplum kuruluşu ‘Just Stop Oil’ Londra’da Ulusal Galeri’de sergilenen ünlü iki Vincent Van Gogh tablosu ‘Ayçiçeklerine’ çorba fırlattı.

İKLİM AKTİVİSTLERİNDEN ÇORBALI SALDIRI

Daha önce Ekim ayında iki farklı protestocu tabloya çorba fırlattı ve dün biri 2 yıl diğeri ise 20 ay hapis cezasına çarptırıldı. Just Stop Oil'den yapılan açıklamada, iki arkadaşlarının hapis cezalarına tepki olarak aynı tabloya çorba fırlatıldığı belirtildi.

Ulusal Galeri, hedef alınan iki tablonun incelenmek üzere kaldırıldığını ve hasar almadığını belirtti. Polisten yapılan açıklamada protestoyu gerçekleştiren iki kişinin gözaltına alındığı ifade edildi.

KAYNAK : DHA
Kadriye Ebrar Etirli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Kadriye Ebrar Etirli

Editör Hakkında

2000 yılında İstanbul'da doğdu. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik' bölümünde henüz okurken HaberAnkara ve AnkaraMasası'nda çalıştı. 2022 yılındaki mezuniyetinin ardından Beyaz TV'de 'Haber Editörü' pozisyonunda görev aldı. 2024 yılının Şubat ayından itibaren Haber7'deki Gündem Editörü kariyerine devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR