İsrail açıkladı, Hizbullah doğruladı: Hasan Nasrallah ve Ali Karaki öldü

İsrail ordusu, dün akşam Beyrut'ta düzenlediği saldırıda hedef aldığı Hizbullah lideri Hasan Nasrallah ve Güney Cephe Komutanı Ali Karaki'nin öldüğünü teyit ettiğini açıkladı. Hizbullah da Nasrallah ve Karaki'nin öldürüldüğünü doğruladı.

ABONE OL
GİRİŞ 28.09.2024 11:05 GÜNCELLEME 28.09.2024 14:38 DÜNYA
İsrail açıkladı, Hizbullah doğruladı: Hasan Nasrallah ve Ali Karaki öldü

İsrail ordusu, dün akşam Beyrut'ta düzenlediği saldırıda hedef aldığı Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın öldüğünü teyit ettiğini açıkladı.

İsrail ordusundan yapılan açıklamada, "Beyrut'a düzenlediğimiz hava saldırısında Hizbullah'ın lideri Hasan Nasrallah'ı öldürdük. Nasrallah bir daha dünyayı terörize edemeyecek." denildi.

ALİ KARAKİ DE ÖLDÜRÜLDÜ

Nasrallah'ın, İsrail'e karşı düzenlenen birçok eylemin baş sorumlusu olduğu belirtilen açıklamada, "Dün akşam yaptığımız operasyon, Hizbullah'ın üst düzey yöneticilerinin karargahta olduğu ve İsrail vatandaşlarına karşı terör faaliyetlerini koordine ettiği sırada gerçekleştirildi." ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, Hizbullah'ın Güney Cephe Komutanı Ali Karaki'nin (ya da Ali Keraki) ve diğer üst düzey komutanlarının da öldüğü aktarıldı. Karaki, geçtiğimiz günlerde de İsrail'in hedefi olmuş ancak saldırıdan kurtulmuştu.

HİZBULLAH'TAN RESMİ AÇIKLAMA

Hizbullah da Nasrallah ve Karaki'nin İsrail'in bombardımanıyla öldüğünü doğruladı.

İsrail'in açıklamasından sonra Fransız haber ajansı AFP'ye konuşan ve adının açıklanmasını istemeyen bir Hizbullah yetkilisi, "Seyyid Hasan Nasrallah ile cuma akşamından bu yana irtibat kesildi." demişti.

ALARMA GEÇEN İSRAİL'DEN TEHDİT MESAJI: HERKESE ULAŞIRIZ

İsrail'in, Nasrallah'ın öldüğünü teyit etmesi sonrası Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi, "Uzun zamandır bu saldırıya hazırlanıyorduk, tam zamanında icra ettik. Mesajımız çok basit; 'İsrail'i tehdit eden herkese ulaşacağız.'" diye konuştu.

İsrail Ordu Sözcüsü ise, İsrail olarak daha geniş çaplı bir gerginliğe hazır olduklarını ve ordu güçlerini yüksek alarm seviyesine geçirdiklerini söyledi.

HAMANEY'İN GÜVENLİĞİ ARTIRILDI

Nasrallah'ın öldüğüne dair haberin gelmesi sonrası İran'ın dini lideri Ali Hamaney'in güvenli bir yere nakledildiği ve güvenlik önlemlerinin artırıldığı ifade edildi. İran Meclisi Ulusal Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu'nun ise, "Lübnan başta olmak üzere İsrail'in bölgedeki saldırganlığını ele almak üzere toplandığı" açıklandı.

KAYNAK : Haber7
Erkan TALU Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erkan TALU

Editör Hakkında

Elazığ'da doğdu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine eğitimler aldı. Haberciliğe "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı; daha sonra Haber 7'ye geçti. Kariyerine, Haber7'de "editör" olarak devam ediyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR