İsrail'den son dakika ürküten açıklama! ABD ile görüştüler, an meselesi...

Son dakika haberi... İsrail Savunma Bakanı, Hizbullah ile savaşın yeni aşamasının yakında başlayacağını duyurdu. İsrail'in Lübnan saldırıları ve savunma bakanının son açıklamasının ardından gözler kara harekatını çevrildi.

ABONE OL
GİRİŞ 30.09.2024 18:42 GÜNCELLEME 30.09.2024 18:58 DÜNYA
İsrail'den son dakika ürküten açıklama! ABD ile görüştüler, an meselesi...

Son dakika haberi... İsrail tarafından Beyrut'un güney mahallelerinin merkezini hedef alan bir saldırıda öldürülen Hizbullah Genel Sekreteri Nasrallah'ın kaybı, Hizbullah güçlerinde beklenmedik bir sarsıntıya neden oldu.

''BİRKAÇ GÜN İÇİNDE BAŞLAYABİLİR''

İsrail Lübnan'a yönelik saldırılarını sürdürürken, Hizbullah da İsrail'e roket atmaya devam ediyor ancak son gelişmeye göre; İsrail-Lübnan savaşına ramak kaldı.

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, Hizbullah ile savaşın yeni aşamasının yakında başlayacağını duyurdu. 



İsrail Savunma Kuvvetleri kaynakları, Lübnan’ın güneyine yönelik bir işgal operasyonun birkaç gün içinde başlayabileceğini söyledi.

İSRAİL ŞAŞKIN

The Jerusalem Post'a konuşan kaynaklar; İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) tarafından söz konusu Lübnan operasyonun önümüzdeki günlerde gerçekleşmesinin beklendiğini belirtti.

Savunma kuvvetlerinden üst düzey kaynaklara göre; İsrail, Hizbullah'ın son iki haftadır kendilerine yönelik askeri saldırılara ve özellikle Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın bu cuma günü suikasta uğramasından bu yana verdiği yanıtın ne kadar etkisiz olduğunu görünce son derece şaşırdılar.

ABD VE İSRAİL LÜBNAN'A KARA HAREKATINI GÖRÜŞTÜ

CNN'in haberine göre de ABD'li bir yetkili ve konuya yakın kaynaklar, ABD ile İsrail'in bu haftasonu Lübnan'a olası kara harekatını görüştüğünü, bunun planlanandan daha sınırlı kalabileceğini kaydetti.

İsrail özel kuvvetlerinin Lübnan sınırını geçerek küçük çaplı baskınlar düzenlediği belirtilirken, İsrail'in kara harekatının Lübnan'nın güneyindeki bazı bölgelere yoğunlaşması bekleniyor. 

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR