ABD başkanlık yarışında Kamala Harris mi Donald Trump mı önde? İşte anketlerdeki son durum

5 Kasım tarihinde düzenlenecek olan ABD başkanlık seçimlerine ilişkin anket sonuçları merak ediliyor. Peki başkanlık yarışında ABD halkı ne diyor? Donald Trump mı, Kamala Harris mi önde? İşte merak edilenler...

ABONE OL
GİRİŞ 01.10.2024 15:31 GÜNCELLEME 01.10.2024 15:33 DÜNYA
ABD başkanlık yarışında Kamala Harris mi Donald Trump mı önde? İşte anketlerdeki son durum

ABD'de 5 Kasım tarihinde yapılacak olan başkanlık seçimleri, tüm dünya tarafından yakından takip ediliyor. ABD'nin yeni başkanını belirleyecek olan seçimlerde hangi adayın önde olduğu ise merak konusu oldu.

'Salıncak eyalet' olarak kabul edilen 7 eyalette adayların oyları baş başa giderken Kamala Harris ve Donald Trump arasındaki oy farkı yüzde 2'ye kadar düşmüş durumda. Peki anketlerde Donald Trump mı, Kamala Harris mi önde? İşte detaylar...

ANKETLERDE DEMOKRAT PARTİ Mİ, CUMHURİYETÇİ PARTİ Mİ ÖNDE?

Demokrat Parti'nin adayı Kamala Harris, adaylığını duyurduğu tarihten itibaren anket sonuçlarında Cumhuriyetçi Parti'nin adayı Donald Trump'ın önünde.

Anket sonuçlarında Kamala Harris yüzde 48, Donald Trump ise yüzde 46'lık destek oranına sahip.

OY FARKI BİR HAFTA İÇİNDE YÜKSELDİ

ABD'nin başkanlığı için yarışan iki aday, 10 Eylül tarihinde Pensilvanya'da canlı yayınlanan bir televizyon programında karşı karşıya gelmişti.

Tartışmayı 67 milyon kişi canlı olarak takip ederken tartışma sonrasında yapılan anketlere göre Harris, performansıyla oylarını artırmayı başardı.

Demokrat Parti adayı, tartışma günü yüzde 2,5 olan oy farkını bir hafta içerisinde yüzde 3,3'e yükseltmeyi başardı.

ABD BAŞKANLIK YARIŞINDA KRİTİK EYALETLERDEKİ SON DURUM

5 Kasım tarihinde yapılacak olan başkanlık seçimlerinde 'Salıncak eyalet' olarak kabul edilen yedi eyalette adayların oyları birbirine çok yakın.

Harris ve Trump arasında oy farkı bu eyaletlerde yüzde 1-2 civarında. Salıncak eyaletlerden olan Pensilvanya, yedi eyalet arasında en fazla nüfusa sahip olan eyalet olarak ön plana çıkıyor.

Yapılan anket sonuçlarında Harris'in Ağustos başından itibaren Michigan, Pensilvanya ve Wisconsin'de anket sonuçlarında önde olduğu görülüyor.