Trump'tan savaş açıklaması: Ben başkanken...

ABD’nin eski Başkanı ve Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adayı Donald Trump, İran’ın İsrail’e düzenlediği füze saldırısının ardından yaptığı açıklamada, "Ben başkan iken Orta Doğu'da savaş yoktu” dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 01.10.2024 21:51 GÜNCELLEME 01.10.2024 21:54 DÜNYA
Trump'tan savaş açıklaması: Ben başkanken...

İran’ın İsrail’e düzenlediği füze saldırısının ardından ABD’nin eski Başkanı ve Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adayı Donald Trump, açıklama yaptı.

"AMERİKA'YI YÖNETEN KİMSE YOK"

Trump, ABD Başkanı Joe Biden yönetimini sert bir şekilde eleştirerek, dünya genelinde çatışmaların arttığını ve ABD'nin liderlikten yoksun olduğunu söyledi. Trump, "Dünya yanıyor ve kontrolden çıkıyor. Ülkemizi yöneten kimse yok. Joe Biden, neredeyse görünmez bir başkan, Kamala Harris ise tamamen kayıp" ifadelerini kullandı.

BİDEN VE HARRİS'İ SUÇLADI

Harris’in bağış toplama faaliyetlerine odaklandığını savunan Trump, mevcut yönetimin ABD’yi zayıf bir duruma soktuğunu belirtti. Başkan olduğu dönemde İran'ın kontrol altında olduğunu belirten Trump, "İran nakit sıkıntısı çekiyordu ve bir anlaşma yapmak için çaresizdi. Ancak Biden ve Harris'in yönetiminde terör her yere yayılıyor" ifadelerini kullandı.

"BEN BAŞKANKEN SAVAŞ VE ENFLASYON YOKTU"

Mevcut yönetimi dünyayı savaşın eşiğine getirmekle suçlayan Trump, "Ben başkan iken Orta Doğu'da savaş yoktu, enflasyon yoktu ve Afganistan'daki felaket yaşanmazdı" ifadelerini kullandı.

Yeniden başkan olması halinde dünyada barışın yeniden sağlanacağını söyleyen Trump, Kamala Harris’in dört yıl daha görevde kalması durumunda ise dünyanın büyük bir krize sürükleneceğini ifade etti.

KAYNAK : İHA
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR