İsrail ordusundan Lübnanlılara: Avali Nehri'nin kuzeyine geçin

İsrail ordusu, Lübnan'ın güneyindeki 24 beldeye saldıracağını açıklayarak, bölgede yaşayanları Avali Nehri'nin kuzeyine gitmeleri konusunda uyarıda bulundu.

ABONE OL
GİRİŞ 02.10.2024 11:48 GÜNCELLEME 02.10.2024 11:48 DÜNYA
İsrail ordusundan Lübnanlılara: Avali Nehri'nin kuzeyine geçin

İsrail ordusu sözcüsü Avichai Adraee, X hesabından yaptığı açıklamada, saldırıların düzenleneceği bölgeleri duyurarak, "Güvenliğiniz için evinizi derhal tahliye etmelisiniz, Avali Nehri'nin kuzeyine geçin. Hayatınızı kurtarın" ifadelerini kullandı. Adraee saldırıların düzenleneceği bölgeleri El Beyada, Buyut es-Siyad, Er-Raşidiye, Maşuk, El Bes, Şubriha, Teyr Dibbe, El Burğuliye, Muhayyem El Kasımiye, Nebi Kasım, Burc Rihal, El-Abbasiye, Muareke, Ayn El Baal, Mahrune, Bafliye, Deyr Kifa, Sarife, Arzun, Derdeğiye, Dahr Bariye Cabir, Cebel El Ades, Şuhur ve Burc eş-Şimali şeklinde sıraladı.

'EVLERİNİZE DÖNMENİZ İÇİN GÜVENLİ VAKTİ SİZE BİLDİRECEĞİZ'

Bölgede yaşayanları güneye gitmemeleri konusunda uyaran Andraee, Hizbullah'ın askeri hedeflerine yönelik saldırılar düzenleneceği iddiasıyla, Lübnanlı sivillerden Avali Nehri'nin kuzeyine gitmelerini istedi. Andraee, Lübnanlı sivillerin evlerine dönmeleri konusunda ise "Evlerinize dönmeniz için güvenli vakti size bildireceğiz" ifadelerini kullandı.

HİZBULLAH: İSRAİL ASKERLERİNE FÜZE SALDIRILARI DÜZENLENDİ

Öte yandan, Hizbullah da İsrail'in kuzeyinde bir askeri kışlaya ve yerleşim birimlerindeki İsrail askerlerine füze saldırıları düzenlediğini duyurdu. Hizbullah'ın sosyal paylaşım platformu Telegram'dan yaptığı açıklamada İsrail'e yönelik saldırılara ilişkin bilgi verildi. Açıklamada, İsrail'in kuzeyinde sınır hattı üzerinde yer alan Şumira kışlasında bulunan askeri grubun bir dizi füzeyle doğrudan hedef alındığı belirtildi.

Lübnan sınırındaki Misgav Am yerleşim birimindeki büyük bir İsrail piyade birliğine füze ve topçu atışlarıyla düzenlenen saldırılarda isabetli vuruş yapıldığı, sınır yakınlarındaki Shtula yerleşim birimine iki Burkan füzesiyle isabetli bir saldırı gerçekleştirildiği kaydedildi. İsrail'in Yediot Ahronot gazetesi ise İsrail'in kuzeyindeki Yukarı Celil'de sirenlerin çaldığını, Lübnan'dan fırlatılan füzelerin açık alana düştüğünü duyurdu.

Hizbullah'ın bir başka açıklamasında da Lübnan sınırına yakın Kiryat Shimona'daki bir grup İsrail askerinin ve topçu mevzilerinin bir dizi füzeyle vurulduğu kaydedildi.

İSRAİL'İN LÜBNAN'A SALDIRILARINDA 1328 KİŞİ ÖLDÜ

Lübnan Hizbullahı'yla 8 Ekim 2023'ten beri karşılıklı saldırılara devam eden İsrail ordusu, 23 Eylül’de Lübnan'ın güney kentlerinin yanı sıra Bekaa ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı düzenledi. Lübnan makamlarına göre, Hizbullah’ın kullandığı iletişim cihazlarının patlatıldığı 17 Eylül'den beri 104'ü çocuk ve 194'ü kadın olmak üzere toplam 1328 kişi öldü. Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah da İsrail ordusunun 27 Eylül tarihinde başkent Beyrut'a düzenlediği hava saldırılarında öldürüldü.

KAYNAK : AA
Erkan TALU Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erkan TALU

Editör Hakkında

Elazığ'da doğdu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine eğitimler aldı. Haberciliğe "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı; daha sonra Haber 7'ye geçti. Kariyerine, Haber7'de "editör" olarak devam ediyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR