İsrail ve İran'dan peş peşe açıklamalar! Savaş ilanı gibi karar: Acı verici olacak!

İsrail'in BM Daimi Temsilcisi Danny Danon, İran'ın füze saldırılarına karşı sessiz kalmayacaklarını belirterek, "İsrail, karşılık verecek. Cevabımız belirleyici ve acı verici olacak." dedi. İran'dan İsrail'e jet hızında yanıt geldi.

ABONE OL
GİRİŞ 02.10.2024 20:00 GÜNCELLEME 02.10.2024 20:00 DÜNYA
İsrail ve İran'dan peş peşe açıklamalar! Savaş ilanı gibi karar: Acı verici olacak!

İsrail'in Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Büyükelçi Danny Danon ve İran Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Amir Saeid İravani, Birleşmiş Milletler Genel Merkezi'nde (BM) dün İran'ın İsrail topraklarına gerçekleştirilen füze saldırısıyla ilgili peş peşe açıklamalarda bulundu.

'İSRAİL SESSİZ KALMAYACAK VE CEVABIMIZ ACI VERİCİ OLACAK'

İran'ın, eski Hamas lideri İsmail Heniyye ve Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın öldürülmesine karşılık yaptığını belirttiği misillemenin "savunma amaçlı olmadığını" belirten İsrail BM temsilcisi Danon, "Bu, sivil nüfusa yönelik hesaplanmış bir saldırıydı." dedi.

İsrail Büyükelçisi, "İsrail, böyle bir saldırganlık karşısında sessiz kalmayacak. İsrail, karşılık verecek. Cevabımız belirleyici olacak ve evet, acı verici olacak." ifadesini kullandı.

'KÜSTAHLIK'

Danny Danon, İsrail'in vereceği karşılığın, "İran'ın aksine uluslararası hukuka tam olarak uygun olacağını" iddia etti.

İran'ın, İsrail'e karşı düzenlediği saldırının ardından BM Güvenlik Konseyi'ne mektup gönderme "cüretinde" bulunduğunu söyleyen Danon, bunu "küstahlık" olarak değerlendirdi.

'İSRAİL MİSİLLEMEDE BULUNURSA DAHA SERT KARŞILIK VERİRİZ'

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, tüm konuşmalarında savaş yerine barış istediğini belirtti. Pezeşkiyan, "Savaş istemiyoruz. İsrail misillemede bulunursa daha sert karşılık veririz." ifadelerini kullandı.

Danon'dan sonra konuşan İran'ın BM temsilcisi İrivani ise  "İran'ın verdiği karşılık dengeleri ve caydırıcılığı yeniden sağlamak için gerekliydi. "İsrail'in saldırganca tüm eylemlerinin sonuçları olacak." dedi.

KAYNAK : AA
Muhammet Güreli Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Muhammet Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Haber7.com’da mesleki hayatına devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR