125 yıllık ünlü pastane devi iflas etti!

Küresel ekonomik kriz son dönemde bir çok şirketin iflas bayrağını çekmesine neden olurken halkaya eklenen son firma Almanya'da 125 yıldır faaliyette olan pastane devi Mälzer oldu.

ABONE OL
GİRİŞ 02.10.2024 22:54 GÜNCELLEME 03.10.2024 01:08 DÜNYA
125 yıllık ünlü pastane devi iflas etti!

125 yıl boyunca Berlin'de hizmet veren Mälzer Pastaneleri kapanma kararı aldı. Ekonomik baskılara dayanamayan Mälzer Eylül ayının sona ermesiyle birlikte faaliyetlerini durdurdu.

ALMANLARIN VAZGEÇİLMEZİYDİ

Steglitz, Wilmersdorf ve Schöneberg'deki 5 şubesi ve geniş hizmet ağı ile birlikte Almanların vazgeçilmezi haline gelen pastane zinciri artan maliyetler sonucu iflas etti.

MÜŞTERİLERİNE TEŞEKKÜR NOTU BIRAKTI

Pastane yaz aylarında konkordato talebinde bulunsa da girişimler sonuçsuz kaldı ve kapanma kararı aldı. Steglitz'deki son şubenin kapısına bir not bırakan şirket yıllardır kendilerini tercih eden müşterilerine teşekkür etti.

Kökleri 1899 yılında kurulan "İlk Rhineland Fırını"na kadar uzanan firma Berlin'in simge mekanlarından biri haline gelmişti.

 

KAYNAK : bz.berlin
Muhammet Binici Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR