İsrail'den suikast! Hamas hükümet lideri dahil üç isim şehit oldu

İsrail ordusu, 3 ay önce düzenlediği bir saldırıda, Gazze'deki Hamas hükümetinin lideri Rawhi Mushtaha'nın yanı sıra Hamas'ın siyasi yöneticileri Sameh al-Siraj ve Sami Oudeh'in hayatını kaybettiğini doğruladığını açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 03.10.2024 12:10 GÜNCELLEME 03.10.2024 14:41 DÜNYA
İsrail'den suikast! Hamas hükümet lideri dahil üç isim şehit oldu

İsrail ordusu, Gazze'deki Hamas hükümetinin lideri Rawhi Mushtaha'yı suikast sonucu katlettiklerini doğruladı.

İsrail ordusu, Mushtaha'ya düzenlenen saldırıda Hamas'ın siyasi yöneticileri Sameh al-Siraj ve Sami Oudeh'in de vefat ettiğini belirtti.

Söz konusu suikast saldırısının 3 ay önce yapıldığı aktarıldı.

Hamas'tan ise konuyla alakalı bir açıklama gelmedi.

ABD Dışişleri Bakanlığı 2015 yılında Mushtaha'yı "özel olarak görevlendirilmiş küresel bir terörist" olarak sınıflandırmıştı.

Avrupa Dış İlişkiler Konseyi ise, Mushtaha'yı, Hamas'ın Gazze politik bürosunun bir üyesi ve grubun mali işlerini denetleyen bir kişi olarak tanımlıyor. Konseye göre, Siraj bir politik büro üyesiyken, Oudeh ise örgütün iç güvenlik ajansının başı olarak görev yapıyordu.

KAYNAK : Haber7
Erkan TALU Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erkan TALU

Editör Hakkında

Elazığ'da doğdu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine eğitimler aldı. Haberciliğe "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı; daha sonra Haber 7'ye geçti. Kariyerine, Haber7'de "editör" olarak devam ediyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR