Suriye, BRICS üyeliği için başvuru yaptı

Suriye'nin Rusya Büyükelçisi Beşar Caferi, ülkesinin BRICS'e katılmak için resmi olarak başvuruda bulunduğunu duyurdu. Geçtiğimiz haftalarda Türkiye de BRICS üyesi olmak için resmi başvuruda bulunmuştu.

ABONE OL
GİRİŞ 05.10.2024 16:09 GÜNCELLEME 05.10.2024 16:09 DÜNYA
Suriye, BRICS üyeliği için başvuru yaptı

Suriye, BRICS'e katılmak için başvuruda bulunduğunu açıkladı. Konuyla ilgili konuşan Suriye'nin Moskova Büyükelçisi Caferi, "BRICS'e katılmakla çok ilgileniyoruz. Örgüte katılmak için yazılı talepte bulunduk." dedi.

BRICS 2006'daki kuruluşundan bu yana iki genişleme dalgası geçirdi. İlk üyeler Brezilya, Rusya, Hindistan ve Çin'e 2011 yılında Güney Afrika da katıldı. Ağustos 2023'te altı ülke daha (Arjantin, Mısır, Etiyopya, İran, Suudi Arabistan ve BAE) katılmaya davet edildi. Arjantin, Aralık ayı sonunda katılmayı reddetti ancak diğer ülkeler 1 Ocak 2024'te tam üye oldular. Rusya bu yıl grubun dönem başkanlığını yürütüyor ve 22-24 Ekim tarihleri arasında Kazan kentinde BRICS zirvesine ev sahipliği yapacak.

Erkan TALU Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erkan TALU

Editör Hakkında

Elazığ'da doğdu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine eğitimler aldı. Haberciliğe "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı; daha sonra Haber 7'ye geçti. Kariyerine, Haber7'de "editör" olarak devam ediyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR