İran Kudüs Gücü Komutanı Kaani'den haber alınamıyor!

Adı açıklanmayan İranlı yetkililere dayandırılan haberlerde, İran Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü Komutanı İsmail Kaani'den geçtiğimiz hafta Lübnan’ın başkenti Beyrut’a düzenlenen saldırıdan bu yana haber alınmadığı iddia edildi.

ABONE OL
GİRİŞ 07.10.2024 00:50 GÜNCELLEME 07.10.2024 00:51 DÜNYA
İran Kudüs Gücü Komutanı Kaani'den haber alınamıyor!

İran Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü Komutanı Tuğgeneral İsmail Kaani'nin durumuna ilişkin resmi açıklama yapılmaması Beyrut'ta İsrail'in saldırısında yaralandığı iddialarına yol açtı.

Sık sık Beyrut'a gittiği bilinen Kaani hakkında ilk iddia dün İsrail'in Kanal 12 televizyonundan geldi.

Kanal 12, İsrail'in cuma günü Beyrut'a düzenlediği ağır saldırılar sırasında Kaani'nin hedef alınmış olabileceğini ve yaralanıp yaralanmadığının incelendiğini duyurdu.

İran'da güvenlik bürokrasisine yakın Tabnak internet sitesi de dün "General Kaani nerede?" başlıklı haberinde, yetkililere, Kaani'nin durumunun netliğe kavuşturulması çağrısında bulundu.

Tabnak'ın haberinde, "Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanının sağlığına ilişkin söylentiler medyada yoğun bir şekilde gündeme geldi ve resmi makamlardan bu konuya henüz bir yanıt verilmedi. General Kaani sağlıklıysa onun görüntüsünü medyada yayınlamak konuyu netleştirmenin en iyi yolu olabilir." ifadelerine yer verildi.

İLK AÇIKLAMA MECLİS ULUSAL GÜVENLİK KOMISYONU ÜYESİNDEN GELDİ

Kaani'nin durumuna ilişkin İranlı yetkililerden ilk açıklama ise Meclis Ulusal Güvenlik Komisyonu Üyesi Abbas Golru'dan geldi.

Golru, "İddialara itibar etmemek lazım. Kendisi iyi. Devrim Muhafızları Ordusu'nun bu konuda açıklama yaparak endişeleri ortadan kaldıracağına inanıyorum." dedi.

Öte yandan Kaani'nin bugün İran lideri Ayetullah Ali Hamaney'in İsrail'e saldırının başındaki Devrim Muhafızları Ordusu Hava Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Emir Ali Hacızade'ye "Feth Madalyası" taktığı törende olmaması da dikkatleri çekti.

İsmail Kaani'nin Beyrut'ta Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'ın hayatını kaybettiği İsrail saldırısında da hedef alındığı iddiaları ortaya atılmıştı. Kaani, daha sonra Tahran'daki Hizbullah ofisini ziyarete gitmişti.

KAYNAK : İHA, AA
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR