Hizbullah meydan okudu: Ağlayan biz olmayacağız

"ABD'nin Gazze'de işlenen tüm suçların önemli bir ortağı olduğunu düşünüyoruz." diyen Naim Kasım, "Bizim için tek çözüm direniş." ifadelerini kullandı. Kasım, Hizbullah'ın yeni lider kadrosunun belirlendiğini de sözlerine ekledi.

ABONE OL
GİRİŞ 08.10.2024 15:06 GÜNCELLEME 08.10.2024 15:49 DÜNYA
Hizbullah meydan okudu: Ağlayan biz olmayacağız

Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Naim Kasım, Orta Doğu'daki son duruma ilişkin açıklama yaptı. Televizyondan yayınlanan konuşmasında Kasım, "ABD'nin Gazze'de işlenen tüm suçların önemli bir ortağı olduğunu düşünüyoruz." dedi. Hizbullah ve Emel hareketinin birbiriyle uyumlu belirten Kasım, ateşkese varmak için Parlamento Sözcüsü Nabih Berri'nin öncülük ettiği siyasi süreci desteklediklerini dile getirdi.

"BİZİM İÇİN TEK ÇÖZÜM DİRENİŞ"

"Bizim için tek çözüm direniş." diyen Kasım, İsrail'in Güney Lübnan'a yönelik kara saldırılarının 1 hafta önce başladığını ancak ordunun ilerleyemediğini belirtti. Reuters'ın aktardığına göre Kasım, şöyle devam etti:

"Bu, ilk kimin ağlayacağı savaşı. Biz ağlamayacağız. Hizbullah'ın komuta ve kontrolü hassasiyetle organize edilmiştir. Acı darbelerin ötesine geçtik. Hiçbir pozisyon boş değil, tüm roller dolu. Sahadaki çeşitli birimler ve güçler arasında sürekli bir koordinasyon var. İsraillilerle çatışmak istiyoruz, kimse mevzilerimizi terk edeceğimizi, silahlarımızı bırakacağımızı düşünmemelidir."

HİZBULLAH'IN LİDER KADROSU BELİRLENDİ

Kasım, "bütün açık pozisyonları doldurduklarını" söyleyerek, örgütün yeni yönetim kadrosunun belirlendiğini ancak Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'ın ölümünün ardından lider seçimi için sürecin hala devam ettiğini dile getirdi.

Kasım, "Hizbullah'ın komuta, kontrol ve yönetimi organize edildi. Artık acı verici saldırıları atlattık. Tüm pozisyonlar dolduruldu. Boş pozisyon kalmadı." ifadelerini kullandı.

Erkan TALU Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erkan TALU

Editör Hakkında

Elazığ'da doğdu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine eğitimler aldı. Haberciliğe "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı; daha sonra Haber 7'ye geçti. Kariyerine, Haber7'de "editör" olarak devam ediyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR