İran son dakika duyurdu! Katil İsrail Şam'ı bombaladı! Hava Savunma Sistemleri devrede...

İran resmi haber ajansı IRNA, İsrail'in Suriye'nin başkenti Şam'da İran Büyükelçiliği yakınlarında bir binayı hedef aldığını duyurdu. Suriye basını saldırıda çok sayıda ölü ve yaralının olduğunu bildirdi.

ABONE OL
GİRİŞ 08.10.2024 21:19 GÜNCELLEME 09.10.2024 00:07 DÜNYA
İran son dakika duyurdu! Katil İsrail Şam'ı bombaladı! Hava Savunma Sistemleri devrede...

Son dakika savaş haberleri: İran resmi haber ajansı  IRNA'nın haberinde, "Siyonist rejim Şeyh Saad Mahallesi'nde bir sivil yerleşim birimini hedef aldı." ifadelerine yer verildi.

Haberde, saldırıda hedef alınan binanın İran'ın Şam Büyükelçiliği yakınlarında olduğu bilgisi verildi.

İSRAİL ŞAM'I VURDU, SURİYE HAVA SAVUNMA SİSTEMLERİ KARŞILIK VERDİ

Suriye basını da İsrail’in Suriye’nin başkenti Şam’da bir binaya düzenlediği hava saldırısında ilk belirlemelere göre en az 7 kişinin hayatını kaybettiğini ve çok sayıda yaralı olduğunu bildirdi.

Suriye hava savunma sistemlerinin İsrail saldırısına karşılık verdiği belirtildi.

Haberlerde, ayrıca İsrail’in saldırıda İran Devrim Muhafızları Ordusu üyelerini hedef aldığı öne sürüldü.

İRAN'DAN İSRAİL'E KINAMA: ÖLENLER ARASINDA İRAN VATANDAŞI YOK

İran'ın Şam Büyükelçiliğinden yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in, Şam'ın merkezinde sivil bir binaya düzenlediği füze saldırısında sivilleri hedef aldığı ifade edildi.

Saldırıyı kınayan İran Büyükelçiliği, ölü ve yaralılar arasında İran vatandaşı bulunmadığı bilgisini paylaştı.

KAYNAK : AA, İHA
Muhammet Güreli Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Muhammet Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Haber7.com’da mesleki hayatına devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR