Hizbullah duyurdu: “Püskürttük!”

Lübnan Hizbullah'ı yaptığı açıklamada güneydeki el-Lebbune bölgesinde iki noktadan sızma girişiminde bulunan işgalci İsrail askerlerinin geri püfkürtüldüğünü açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 09.10.2024 11:40 GÜNCELLEME 09.10.2024 11:40 DÜNYA
Hizbullah duyurdu: “Püskürttük!”

Hizbullah'tan yapılan açıklamada, İsrail ordusunun Lübnan'ın güneyindeki el-Lebbune bölgesinden sızma girişiminde bulunduğu belirtildi.

İSRAİL ASKERLERİ GERİ ÇEKİLDİ

Topçu atışları ve roket saldırılarıyla Hizbullah mensuplarının bölgeyi hedef aldığı aktarılan açıklamada, İsrail askerlerinin geri çekildiği kaydedildi.

Lübnan'ın güneyindeki Blida beldesine de İsrail askerlerinin sızmaya çalıştığı belirtilen açıklamada, söz konusu askerlerin patlayıcılarla hedef alındığı, ve çatışmaların ardından İsrail askerlerinin püskürtüldüğü bildirildi

LEBBUNE BÖLGESİNDE SIZMA GİRİŞİMİ

Hizbullah, üst üste iki gündür İsrail ordusunun Lebbune bölgesinden sızma girişiminde bulunduğunu ve İsrail askerlerinin geri püskürtüldüğünü duyuruyor.

Lübnan resmi ajansı NNA'nın haberinde de İsrail ordusunun Lübnan'ın doğusundaki Baalbek kentine düzenlediği saldırıda hayatını kaybeden kişinin Hüseyin Salih Emhez olduğu aktarıldı.

NNA'da dün gece yayınlanan haberde İsrail ordusunun, ülkenin batısındaki Lübnan Dağı bölgesine düzenlediği saldırılarda en az 20 kişinin yaralandığı kaydedildi.

LÜBNAN'IN GÜNEYİNDE 3 İSRAİL ASKERİ YARALANDI

İsrail ordusundan yapılan açıklamada ise Lübnan'ın güneyindeki çatışmalarda 3 askerin ağır yaralandığı belirtildi.

Açıklamada, 2 askerin dün bir askerin de bugün Lübnan'ın güneyinde yaralandığı bildirildi.

Yaralı askerlerin tedavi için hastaneye nakledildiği ifade edildi.

İSRAİL’İN LÜBNAN’DA ŞİDDETLENEN SALDIRILARINDA 2 BİN 119 KİŞİ ÖLDÜ

Hizbullah'la 8 Ekim 2023'ten beri kontrollü çatışmalara devam eden İsrail ordusu, 23 Eylül’de Lübnan'ın güney kentlerinin yanı sıra Bekaa ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı düzenledi.

Lübnan Sağlık Bakanlığı verilerine göre, 8 Ekim 2023'ten bu yana 104'ü çocuk ve 194'ü kadın olmak üzere toplam 2 bin 119 kişi öldü.

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, İsrail ordusunun 27 Eylül'de Beyrut'a düzenlediği hava saldırılarında öldürüldü.

YÜZBİNLERCE KİŞİ YERİNDEN OLDU!

Hizbullah ise İsrail’e roket ve füzelerle karşılık veriyor. İsrail tarafında çoğunlukla ordu üslerini hedef alan bu saldırılarda büyük bir hasar bildirilmedi.

İsrail bombardımanı nedeniyle ülke içerisinde yüz binlerce kişi yerinden oldu.

Ülkenin güney kesimlerinden başkent Beyrut ve kuzeye göç dalgası devam ederken, Suriye'ye 10 binlerce kişinin göç ettiği belirtiliyor.

KAYNAK : AA