Rusya Odesa'yı vurdu

Rusya Odesa'ya İHA ile saldırdı. Saldırıda onlanlar hakkında bölge valisi açıklama yaptı.

ABONE OL
GİRİŞ 09.10.2024 12:22 GÜNCELLEME 09.10.2024 12:24 DÜNYA
Rusya Odesa'yı vurdu

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırıları devam ediyor. Rusya ordusu Ukrayna'nın güneyindeki Odessa bölgesini gece saatlerinde insansız hava araçları ile hedef aldı.Odessa Bölge Valisi Oleh Kiper yaptığı açıklamada;

Rusya'nın 3 gündür gece saatlerinde art arda bölgeye saldırı düzenlediğini, hava savunma kuvvetlerinin hedeflerin büyük bir kısmını imha ettiğini belirtti. Dün gece saatlerinde düzenlenen saldırı nedeniyle 9 katlı binada hasar meydana geldiğini ifade eden Kiper, olayda yaralanan 5 kişiden 3'ünün hastaneye kaldırıldığını söyledi.

Rusya'dan Ukrayna'ya 100'den fazla İHA ve füzeyle saldırı

SOSYAL KONUTLARDA BÜYÜK HASAR

Kiper, inşaatı tamamlanmamış bir binanın çatı katında çıkan yangının itfaiye ekipleri tarafından kısa sürede söndürüldüğünü, ayrıca bir sağlık merkezinde de hasar oluştuğunu kaydetti.

'FÜZE İLE SALDIRDILAR'

Ukrayna ordusundan yapılan açıklamada, gece boyunca Ukrayna topraklarını hedef alan Rus ordusuna ait 22 İHA'dan 21'inin düşürüldüğü belirtildi. Açıklamada, Rusya'nın ayrıca Ukrayna'nın merkezindeki Poltava bölgesine 3 balistik füze fırlattığı bildirildi. Bölge valisi Filip Pronin, saldırının bir sanayi tesisinde hasara yol açtığını, ancak sivil altyapıda hasar oluşmadığı ve can kaybı bildirilmediğini açıkladı.

KAYNAK : İHA
Şeyma Akman Haber7.com - Editör
Haber 7 - Şeyma Akman

Editör Hakkında

1988 yılında Ankara’da doğdu. İlk öğretimini Ankara’da, orta ve lise öğrenimini Amerika’da tamamladı. Bilkent Üniversitesinde İngilizce-Fransızca mütercim tercümanlık okudu. Gazetecilik mesleğine Kanal 7 dış haberler bölümünde başladı. 7 sene sonra Yasemin.com sitesine geçerek kariyerine yeni bir ivme kazandırdı. Meslek hayatına Haber7.com'da Dış haberler editörü olarak devam ediyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR