Putin'den Lukaşenko'ya Aziz Andreas Nişanı

Rusya Devlet Başkanı Putin, Lukaşenko'ya Aziz Andreas Nişanı verdi. Kremlin Sözcüsü Peskov, her iki liderin ülkelerinin çıkarlarını korumada başarılı olduklarını, böylece Bağımsız Devletler Topluluğu'nun çıkarlarını koruduklarını belirtti.

ABONE OL
GİRİŞ 09.10.2024 13:10 GÜNCELLEME 09.10.2024 13:10 DÜNYA
Putin'den Lukaşenko'ya Aziz Andreas Nişanı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko'ya Rusya'nın en üst düzey nişanı olan ‘Aziz Andreas Nişanı'nı verdi.

Kremlin Dış Politika Danışmanı Yuri Ushakov, gazetecilere yaptığı açıklamada, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Belaruslu mevkidaşı Alexander Lukaşenko’ya Rusya'nın en üst düzey nişanı olan ‘Aziz Andreas Nişanı'nı verdiğini söyledi. Ushakov, Putin ve Lukaşenko'nun güçlü bir dostluğa sahip olduğunu belirterek, iki liderin sık sık bir araya geldiğini ve düzenli olarak telefon görüşmeleri yaptığını ifade etti.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov ise her iki liderin ülkelerinin çıkarlarını korumada başarılı olduklarını ve böylece Bağımsız Devletler Topluluğu’nun (BDT) çıkarlarını da koruduklarını belirtti.

Kremlin'in internet sitesinde yer alan açıklamaya göre Belarus lideri, Rusya ile Belarus arasındaki ‘müttefik ilişkileri ve stratejik ortaklığı geliştirmedeki olağanüstü başarıları’ ve 'Rus ile Belarus halkları arasındaki dostane bağları güçlendirmesi’ nedeniyle ödüllendirildi. Lukaşenko'nun Bağımsız Devletler Topluluğu’nun kurulmasına ve etkin işleyişine büyük kişisel katkısı olduğu da vurgulandı.

Rusya’nın en önemli devlet nişanı olarak bilinen ve ilki 1698 yılında verilen Aziz Andreas Nişanı, Rusya için üstün hizmette bulunanlara takdim ediliyor.

KAYNAK : DHA
Erkan TALU Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erkan TALU

Editör Hakkında

Elazığ'da doğdu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine eğitimler aldı. Haberciliğe "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı; daha sonra Haber 7'ye geçti. Kariyerine, Haber7'de "editör" olarak devam ediyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR