İsrail ambulansların üzerine bomba yağdırdı

Katil İsrail 7 Ekim 2023 tarihinden itibaren Gazze'ye yaptığı saldırılarda bütün savaş suçlarına imza attı. Artık hastaneye yatişmeye çalışan yaralıların taşındığı ambulansları hedef alıyor. Katil İsrail'den yaşam haklarına engel.

ABONE OL
GİRİŞ 11.10.2024 14:41 GÜNCELLEME 11.10.2024 15:10 DÜNYA
İsrail ambulansların üzerine bomba yağdırdı

7 Ekim 2023 tarihinden bu yana Gazze, kabusu yaşıyor. Gazze'yi kuşatan ve açık hava hapishanesine çeviren İsrail, 42 bine yakın masumun ölmesine neden oldu. Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu masumları öldüren İsrail, hem sağlık sistemini hem de Gazze'deki altyapıyı hedef alıyor.

BİR SAVAŞ SUÇU DAHA!

Savaş suçu işleyerek bölgede bulunan hastaneleri bombalayan İsrail, Gazze'ye tıbbi yardım malzemelerinin de girmesine izin vermiyor.

BU SEFER Kİ HEDEFLERİ AMBULANSLAR

İsrail ordusunun, Gazze Şeridi'ne uyguladığı abluka ve bir yıldır devam eden saldırılarından sağlık sistemi olumsuz etkilenmeye devam ediyor. Han Yunus kentinde yer alan Nasır Hastanesi’ne düzenlenen baskınlarda onlarca ambulans tahrip edildi.

YARALILARA ULAŞMAK DAHA ZORLAŞTI

Ambulansların tkullanılamaz hale gelmesi ise yaralıların taşınmasına engel oluyor. Binlerce Gazzeli, yaralıları kendi imkanlarıyla hastaneye yetiştirmeye çalışıyor.

AMBULANSLAR KULLANIM DIŞI KALDI

Parça tedariki sağlanamamasından dolayı tamir ustaları, kullanım dışı kalan ambulanslardan parça temin ederek kullanıma sunmaya çalışıyor.

GAZZE SAĞLIK BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, İsrail'in 3 hastaneyi kuşattığı belirtildi ve "İşgal ordusunun sokaklarda, evlerde, barınma merkezlerinde halkı acımasızca hedef alması sonucu şehit ve yaralananlar oldu.

İsrail askerleri, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Kemal Advan, El-Avde ve Endonezya hastanelerini kuşatarak tahliyelerini talep ediyor ve sağlık ekiplerine ve hastalara tıbbi malzeme ve yiyecek girişini engelliyor" ifadelerine yer verildi.

KAYNAK : AA
Şeyma Akman Haber7.com - Editör
Haber 7 - Şeyma Akman

Editör Hakkında

1988 yılında Ankara’da doğdu. İlk öğretimini Ankara’da, orta ve lise öğrenimini Amerika’da tamamladı. Bilkent Üniversitesinde İngilizce-Fransızca mütercim tercümanlık okudu. Gazetecilik mesleğine Kanal 7 dış haberler bölümünde başladı. 7 sene sonra Yasemin.com sitesine geçerek kariyerine yeni bir ivme kazandırdı. Meslek hayatına Haber7.com'da Dış haberler editörü olarak devam ediyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR