Meloni'den, Netanyahu'ya rest: Kabul edilemez!

İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, İsrailli mevkidaşı Binyamin Netanyahu'ya Tel Aviv'in Birleşmiş Milletler (BM) Lübnan Geçici Barış Gücü (UNIFIL) askerlerine saldırmasının "kabul edilemez" olduğunu belirtti.

ABONE OL
GİRİŞ 13.10.2024 18:38 GÜNCELLEME 13.10.2024 18:38 DÜNYA
Meloni'den, Netanyahu'ya rest: Kabul edilemez!

İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, İsrailli mevkidaşı Binyamin Netanyahu'ya, İsrail askerlerinin (BM) Lübnan Geçici Barış Gücü (UNIFIL) askerlerine saldırmasıyla ilgili tepki gösterdi.

'KABUL EDİLEMEZ'

Başbakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, iki liderin bugün bir telefon görüşmesi yaptığı belirtilerek, "Başbakan Meloni, UNIFIL'in İsrail silahlı kuvvetleri tarafından saldırıya uğramasının kabul edilemez olduğunu yineledi ve misyonun bölgesel istikrara katkıda bulunmak amacıyla BM Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) yetkisi doğrultusunda hareket ettiğini hatırlattı. UNIFIL personelinin güvenliğinin her zaman garanti altına alınmasının mutlak gerekliliğini vurguladı." ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, Başbakan Meloni'nin, 1701 sayılı BMGK kararının tam olarak uygulanması yoluyla İsrail-Lübnan sınırının istikrara kavuşturulmasına katkıda bulunulabileceği ve yerinden edilen insanların evlerine dönüşünün garanti altına alınabileceği konusunda İtalya'nın taahhüdünü yinelediği de kaydedildi.

Başbakanlık açıklamasında, Meloni'nin görüşme sırasında, bölgesel bazda gerilimi düşürme konusunda çalışmanın aciliyetinin altını çizdiği ve G7 Dönem Başkanı olarak İtalya'nın bu yönde çalışmaya hazır olduğunu yinelediği aktarıldı.

İsrail'in bu hafta içinde UNIFIL'e ait bazı üs ve gözlem kulesini hedef alması üzerine, misyonda 1000 kadar askeri bulunan İtalya tepki göstermişti. İtalya Savunma Bakanı Guido Crosetto, aynı gün İsrail'in Roma Büyükelçisini bakanlığa çağırarak, Güney Lübnan'da yaşananlara dair kendisini sert şekilde ikaz ettiğini belirtmişti.

KAYNAK : AA
Muhammet Güreli Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Muhammet Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Haber7.com’da mesleki hayatına devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR