Türkiye'den son dakika İsrail duyurusu! Tüm devletlere çağrı: Silah kullanmaya hazır...

Dışişleri Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Geçici Görev Gücü (UNIFIL) üssüne girmesiyle ilgili açıklama yaptı. Bakanlıktan tüm devletlere çağrı yapılan açıklamada, "Saldırı, İsrail'in işgal politikası izlediğinin bir delilidir" denildi.

ABONE OL
GİRİŞ 13.10.2024 22:22 GÜNCELLEME 13.10.2024 23:03 DÜNYA
Türkiye'den son dakika İsrail duyurusu! Tüm devletlere çağrı: Silah kullanmaya hazır...

Son dakika Dışişleri Bakanlığı haberleri: Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, Lübnan'daki Birleşmiş Milletler Barış Gücü'nü hedef alarak askeri üsse tanklarla baskın düzenleyen İsrail ile ilgili tüm devletlere çağrıda bulundu.

TÜRKİYE'DEN TÜM DEVLETLERE İSRAİL ÇAĞRISI

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve hükümetinin Lübnan'a yönelik işgal politikası izlediğinin ve silah kullanmaya hazır olduğunun vurgulandığı açıklamada, 

"Lübnan’daki Birleşmiş Milletler Geçici Görev Gücü (UNIFIL), bölgenin güvenliğine katkıda bulunmak amacıyla görevlendirilmiştir.

İsrail’in savaşı bölgeye yayma saikiyle hareket ettiği dikkate alındığında, UNIFIL’in rolü daha da fazla önem arz etmektedir.

İsrail’in UNIFIL’e düzenli olarak saldırması, Netanyahu hükümetinin Lübnan’a yönelik işgal politikası izlediğinin ve her koşulda silah kullanmaya hazır olduğunun bir delilidir.

BM Güvenlik Konseyi’nin her bir üyesi, bizzat görevlendirdikleri BM güçlerine karşı İsrail’in saldırılarına engel olmakla yükümlüdürler.

Tüm devletleri, İsrail’e ve İsrail’i silahlandıran ülkelere karşı ortak bir tutum takınmaya çağırıyoruz." ifadelerine yer verildi.

'TÜM ÜLKELER İSRAİL'E KARŞI BERABER HAREKET ETMELİDİR'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik de sosyal medya hesabından İsrail'in saldırısıyla ilgili paylaşımda bulundu.

Çelik paylaşımında, "İsrail’in Lübnan’daki Birleşmiş Milletler Geçici Görev Gücüne (UNIFIL) saldırması, BM üyesi tüm ülkelere saldırması demektir. Barışı korumak isteyen tüm ülkeler, İsrail’e karşı beraber hareket etmelidir." dedi.

NE OLMUŞTU?

İsrail ordusu, Lübnan'ın güneyindeki Birleşmiş Milletler (BM) Barış Gücü tesislerine baskın düzenleyerek, tesisin kapılarını tanklarla tahrip etti.

BM Lübnan Geçici Barış Gücü'nden (UNIFIL) yapılan yazılı açıklamada, sabah erken saatlerde, Ramya kasabasındaki BM güçlerinin, Mavi Hat'tan Lübnan'a geçen 3 gruptan oluşan İsrail askerlerini tespit ettiği belirtildi.

İsrail ordusuna ait iki Merkava tankının, ana kapısını tahrip ederek tesise zorla girdiği belirtilen açıklamada, İsrail askerlerinin UNIFIL güçlerinden bölgedeki ışıklandırmayı kapatmalarını istediği ve yaklaşık 45 dakika sonra bölgeden ayrıldıkları kaydedildi.

UNIFIL askerlerinin kuzeye doğru 100 metre mesafeden çok sayıda silah sesi duyduğu aktarılan açıklamada, "söz konusu ihlalin" yoğun duman yayılmasına yol açtığı ve koruyucu maske takmalarına rağmen, cilt tahrişi ve mide sorunları gibi çeşitli sorunlar yaşayan 15 barış gücü askerine gerekli tıbbi müdahalenin yapıldığı ifade edildi.

KAYNAK : Haber7
Muhammet Güreli Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Muhammet Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Haber7.com’da mesleki hayatına devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR