Almanya: İsrail'in Gazze'de soykırım yaptığına dair hiçbir emare görmüyoruz

Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Sebastian Fischer, 'İsrail'in Gazze'de soykırım yaptığına dair hiçbir emare görmüyoruz.' ifadelerini kullandı. Fischer bu sözleriyle Alman silah sanayiinin İsrail için çalıştığını duyurdu.

ABONE OL
GİRİŞ 14.10.2024 20:25 GÜNCELLEME 14.10.2024 20:33 DÜNYA
Almanya: İsrail'in Gazze'de soykırım yaptığına dair hiçbir emare görmüyoruz

Alman sözcü Fischer, Berlin'de yaptığı açıklamada, Almanya'nın, soykırım yaptığı gerekçesiyle İsrail'e silah vermediği iddialarını yanıtladı.

"POZİSYONUMUZ DEĞİŞMEDİ"

"Bu konu hakkında burada daha önce birkaç kez konuşmuştuk." diyen Fischer, "Pozisyonumuz değişmedi. İsrail'in Gazze'de soykırım yaptığına dair hiçbir emare görmüyoruz." dedi.

SOYKIRIM TANIMI

Fischer, Alman Bild gazetesinde yer alan bir habere atıfta bulunarak, "Soykırım, etnik grupların etnik veya sosyal özellikleri, milliyetleri veya dini inançları temelinde kasıtlı olarak öldürülmesi, imha edilmesi veya diğer şekillerde yok edilmesi anlamına gelir." diye konuştu.

"SİLAH İHRACATINA YÖNELİK BİR YASAK SÖZ KONUSU OLMAMIŞTIR"

Hükümet Sözcü Yardımcısı Wolfgang Büchner ise Almanya'nın İsrail'e hiçbir zaman silah yasağı uygulamadığını belirterek, "Bunu bir kez daha vurgulamak isterim, İsrail'e silah ihracatına yönelik bir yasak söz konusu olmamıştır." dedi.



Bild gazetesi, Almanya'nın, İsrail'den silahların "soykırım" için kullanılmayacağına dair yazılı güvence istediğini ileri sürmüştü.

OLAF SCHOLZ'UN "İSRAİL'E SİLAH SAĞLADIK VE SAĞLAYACAĞIZ" SÖZLERİ

İsrail'in söz konusu belgeyi ilettiği ve bunun ardından da Başbakan Olaf Scholz'un mecliste "İsrail'e silah sağladık ve sağlayacağız." ifadelerini kullandığı kaydedilmişti.

"Almanya, Türkiye'ye Eurofighter satışını Yunanistan şartına bağladı" iddiası

Almanya, İsrail’e silah sağlamaya devam edecek

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR