Baba Mondi'den soykırımcı İsrail'e destek: Ben onların kardeşiyim

Arnavutluk'ta Vatikan benzeri devlet kurmayı amaçlayan Dünya Bektaşi Merkezinin lideri Edmond Brahimaj, soykırımcı İsrail'e destek mesajı verdi. Brahimaj, "Kendimi İsrail halkının kardeşi olarak görüyorum" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 15.10.2024 16:24 GÜNCELLEME 15.10.2024 16:55 DÜNYA
Baba Mondi'den soykırımcı İsrail'e destek: Ben onların kardeşiyim

Arnavutluk’taki Dünya Bektaşi Merkezinin lideri Baba Mondi olarak bilinen Edmond Brahimaj, İsrail'in The Jerusalem Post Gazetesi’ne konuştu. 

İsrail'i birkaç kez ziyaret ettiğini ve tekrar görmek istediğini ifade eden Baba Mondi, daha önce de İsrailli grupları misafir ettiğini belirtti. 

İSRAİL HALKININ KARDEŞİYMİŞ!

İsraillilere övgüler dizen Baba Mondi şunları söyledi: 

"İsrail’i biliyorum ve kendimi İsrail halkının kardeşi olarak görüyorum. Oradaki dostlarımla birlikte tüm İsrail’i gezdim. Misafirperverliklerinden çok etkilendim.  Beni bir kardeş, bir arkadaş gibi ağırladılar." 

İsrail'e açık destek veren Baba Mondi, Arnavutluk'ta Bektaşi devleti kurmayı amaçlıyor. Tiran'da Vatikan benzeri bir Bektaşi devleti kurulması için Arnavut hükümetinden yasa çıkarmasını talep eden Mondi, uluslararası toplum tarafından tanınmak devlet olarak tanınmak istiyor. 

Daha önce yaptığı açıklamada, söz konusu planı uygulamalar için farklı stratejiler geliştirdiklerini belirten Baba Mondi, "Ancak öncelikle Arnavutluk hükümetinin statümüzü değiştiren bir yasa çıkarması gerekiyor" demişti. 

2 milyon 400 bin nüfuslu Arnavutluk'un yüzde 5'ini Bektaşiler oluşturuyor. 

FETÖ'YLE AYNI YOLU İZLİYOR

Bektaşi Tarikatı'nın tam egemen olması istediğini açıkça dile getiren Baba Mondi, "Bu hamle, Tarikat'ın küresel dinler arası diyaloğu teşvik etme ve dünya çapında şiddet içeren aşırıcılığın yükselişine karşı koyma konusundaki rolünü güçlendirmesini sağlayacak" demişti. "Dinler arası diyalog" kisvesiyle kendini dünyaya tanıtmaya çalışan FETÖ de diğer inançlara mensup din adamlarıyla bağlantı kuruyor, Hristiyan ve Musevi kuruluşlarla ortak proje geliştiriyordu. 

Arnavutluk'ta Vatikan modeli "Bektaşi Devleti" kurulacak

KAYNAK : SERBESTİYET
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR