ABD'de Kıbrıs görüşmesi: Anlaşma sağlandı

KKTC ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi liderleri ABD'de görüştü ve yakında tekrar görüşme konusunda anlaştı. Tatar, "Guterres ile bir sonraki görüşmenin Türkiye ve Yunanistan'ın da katılımıyla gerçekleşmesi konusunda mutabık kaldık." dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 16.10.2024 11:44 GÜNCELLEME 16.10.2024 11:45 DÜNYA
ABD'de Kıbrıs görüşmesi: Anlaşma sağlandı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi liderleri, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres'in ev sahipliğinde New York'ta gayri resmi bir görüşme gerçekleştirirken, "ileriye dönük adımları" değerlendirmek üzere yakında tekrar bir araya gelme konusunda anlaştı.

BM'nin arabuluculuk ettiği son görüşmeler 2017'de başarısızlıkla sonuçlanmıştı.

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Guterres ile bir sonraki görüşmenin Türkiye ve Yunanistan'ın katılımıyla gerçekleşmesi konusunda mutabık kalındığını bildirdi. Tatar, aynı zamanda Güney Kıbrıs lideri Nikos Hristodulidis ile Kıbrıs Adası'nda bir araya gelerek yeni sınır kapılarının açılması konusunu ele alma kararı verdiklerini, taleplerin kabul edilebilir olması halinde bunun gerçekleşeceğini kaydetti.

BM Sözcüsü Stephane Dujarric ise, görüşmede Guterres'in iki lideri anlaşmazlıkların giderilmesi ve çözüme yönelik ilerlemeyi sağlayacak güvenin yeniden inşası konusunda cesaretlendirdiğini söyledi. Dujarric, "Liderler yakında Genel Sekreter'in gözetiminde daha geniş kapsamlı, gayri resmi bir toplantı yaparak ileriye dönük adımları ele alma konusunda anlaştılar. Ayrıca, yeni geçiş kapılarının açılması olasılığını araştırmak için Kıbrıs'ta bir araya gelme konusunda da mutabık kaldılar." dedi.

Erkan TALU Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erkan TALU

Editör Hakkında

Elazığ'da doğdu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine eğitimler aldı. Haberciliğe "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı; daha sonra Haber 7'ye geçti. Kariyerine, Haber7'de "editör" olarak devam ediyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR