Bir ülkeden sürpriz Ukrayna kararı! Askeri sevkiyat! Tam 49 adet...

Avustralya Savunma Sanayi Bakanlığı, yeni askeri yardım paketi kapsamında Ukrayna'ya 49 "M1A1 Abrams" tankı gönderileceğini duyurdu.

ABONE OL
GİRİŞ 16.10.2024 18:34 GÜNCELLEME 16.10.2024 18:34 DÜNYA
Bir ülkeden sürpriz Ukrayna kararı! Askeri sevkiyat! Tam 49 adet...

ABC'nin haberine göre, Avustralya Savunma Sanayi Bakanı Pat Conroy, yaklaşık 245 milyon Avustralya doları değerindeki askeri yardım paketi kapsamında Ukrayna'ya 49 adet "M1A1 Abrams" tankı gönderileceğini belirtti.

AVUSTRALYA'DAN UKRAYNA'YA ASKERİ SEVKİYAT

Conroy, "Bu tanklar Ukrayna'ya daha fazla ateş gücü ve hareket kabiliyeti sağlayacaktır. Avustralya Ukrayna'ya verdiği destekte kararlıdır." ifadesini kullandı.

Ukrayna'nın Canberra Büyükelçisi Vasyl Myroshnychenko ise bu yardımı memnuniyetle karşıladığını belirterek, bu durumu ülkesinde hayat kurtaracak "önemli bir adım" olarak tanımladı.

Conroy, 18 Ocak'ta Ukrayna'nın "MRH-90 Taipan" helikopterlerine erişim talebinin Avustralya tarafından reddedildiğini bildirmişti.

Muhammet Güreli Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Muhammet Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Haber7.com’da mesleki hayatına devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR