Amazon'da 'Filistin' krizi! Siyonistler boykot kampanyası başlattı

E-ticaret platformu Amazon şirketinde görevli bir yöneticinin taktığı Filistin haritalı kolye siyonistleri kızdırdı.

ABONE OL
GİRİŞ 17.10.2024 03:59 GÜNCELLEME 17.10.2024 03:59 DÜNYA
Amazon'da 'Filistin' krizi! Siyonistler boykot kampanyası başlattı

Amazon firmasında yönetici pozisyonundaki Ruba Borno'nun taktığı Filistin kolyesi sonrası siyonistler e-ticaret şirketini boykot etmeye başladı.

Dünyaca ünlü e-ticaret firması Amazon'un yayınladığı bir şirket videosunun ardından 'Filistin' tartışmaları alevlendi.

Söz konusu videoda şirketin yönetici pozisyonunda çalışan Ruba Borno'nun, 1946 yılındaki Filistin haritası şeklinde kolye taktığı görüldü.

SİYONİSTLER AMAZON'U BOYKOT ETMEYE BAŞLADI

Borno'nun İsrail'in soykırım saldırılarına maruz kalan Filistinlilere destek veren, saldırıları protesto ettiği kolye siyonistleri kızdırdı.

Olay sonrası binlerce siyonistin Amazon üyeliğini sonlandırdığı, şirkete yönelik boykot çağrılarında bulunduğu öğrenildi.

AMAZON VİDEOYU KALDIRDI

'Boykot' hareketlenmesi ardından açıklamada bulunan Amazon, videonun kaldırıldığını belirtti.

Açıklamayı yapan bir şirket sözcüsü, "Çekilen videonun siyasi bir açıklama olması amaçlanmamıştı. Ancak videoyu kaldırdık ve önümüzdeki günlerde yeni bir tane yayınlayacağız." ifadelerini kullandı.

Filistin doğumlu Borno, 1990'daki ilk Körfez Savaşı sırasında ailesiyle birlikte Kuveyt'e sığındı. Borno'nun ailesi daha sonra ABD'ye göç etti. Borno burada Kuzey Carolina Üniversitesi ve Michigan Üniversitesi'nden elektrik mühendisliği alanında ileri dereceler aldı.

 

Muhammet Binici Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR