Demir kubbe çöktü, Netanyahu yer altına indi

İsrail Başbakanı Netanyahu, Hizbullah’ın Golani üssüne saldırısı sonrası kayıplara karıştı. 4 gündür ortalıkta görünmeyen Netanyahu'nun, tüm toplantılarını yer altı sığınaklarında gerçekleştirdiği öğrenildi.

ABONE OL
GİRİŞ 17.10.2024 10:45 GÜNCELLEME 17.10.2024 11:26 DÜNYA
Demir kubbe çöktü, Netanyahu yer altına indi
  • HABER7

İsrail’in soykırım suçlamasıyla yargılanan Başbakanı Netanyahu 3 gündür ortalıkta yok. Hizbullah’ın Demir Kubbe’yi delen dronlarla Golani askeri üssüne düzenlediği saldırının ardından kayıplara karışan Netanyahu’nun sığınaktan çıkmadığı kaydediliyor. Netanyahu’nun bütün toplantılarını yer altı sığınaklarında gerçekleştirdiği belirtiliyor.

GOLANİ ÜSSÜ’NDE KORKULU ANLAR

Netanyahu, saldırının ardından ziyaret gerçekleştirdiği Golani Tugayı Eğitim Üssü’nde temaslarda bulunduğu esnada da alarm zilleri çalmış ve apar topar sığınağa koşmuştu.

Başbakanlık konutuna uğramadığı ifade edilen Netanyahu’nun günlük hayatını da sığınakta geçirdiği kaydediliyor.

NETANYAHU’NUN KAYIP SAATLERİ

Soykırımcı Netanyahu’nun yüksek güvenlikli şekilde korunduğu ve daha az toplantı gerçekleştirmeye başladığı ifade ediliyor.

Netanyahu'nun basınla paylaşılan son teması, 15 Ekim'de Şabat hahamlarından oluşan heyeti ağırladığı toplantı oldu. Bu toplantının da gizli bir bölgede gerçekleştirildiği bildirildi.

 

İsrail Savunma Bakanlığı üssünün bulunduğu Kirya yerleşkesinde GPS küresel konumlandırma sisteminin kapatılmasının gündeme alındığı işgal ülkesinde, üst düzeyli alarm seviyesine geçilmiş durumda.

Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR