Ayşe Kaddafi "Libya'nın Kızı" adlı sergisini açtı

Libya'nın devrik lideri Muammer Kaddafi’nin kızı Ayşe Kaddafi, Rusya'nın başkenti Moskova'da "Libya'nın Kızı" isimli kişisel resim sergisini açtı. Ayşe Kaddafi, "Bu sergi, babam ve kardeşimin ölüm yıl dönümü vesilesiyle düzenleniyor." dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 18.10.2024 10:07 GÜNCELLEME 18.10.2024 10:23 DÜNYA
Ayşe Kaddafi "Libya'nın Kızı" adlı sergisini açtı

Rusya Dışişleri Bakanlığı ile Rusya Kültür ve Sanat Çalışanları Birliğinin desteğiyle Devlet Doğu Sanatları Müzesi'nde organize edilen serginin açılışına, Rus Ortadoğu Toplumu Vakfı Başkanı İgor Spivak ile çeşitli ülke diplomatları, basın mensupları ve sanatseverler katıldı.

Kaddafi, açılışta yaptığı konuşmada, resimlerinin Rusya'da sergilenmesinden memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Ailesine karşı "vahşice" suç işlendiğini ve bunu resimlerine yansıttığını belirten Kaddafi, "Çizdiğim resimler, sesimi, hatıralarımı ve düşüncelerimi yansıtıyor. Bu resimleri elimle değil, kalbimle çizdim." dedi.

Kaddafi, "Bu sergi, babam ve kardeşimin ölüm yıl dönümü vesilesiyle düzenleniyor. Buradaki resimler ilk kez sergileniyor. İşlenen suçu çalışmalarımla belgeledim. Bu resimler babam ve kardeşimin anısına. Bu suçu Libya halkı işlemedi." ifadesini kullandı.

Kaddafi, resimlerine ilişkin bilgi verdi, sanatseverlerle sohbet etti.

Ayşe Kaddafi'nin "Libya'nın Kızı" isimli resim sergisi, 1 Aralık'a kadar gezilebilecek.

KAYNAK : AA
Erkan TALU Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erkan TALU

Editör Hakkında

Elazığ'da doğdu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine eğitimler aldı. Haberciliğe "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı; daha sonra Haber 7'ye geçti. Kariyerine, Haber7'de "editör" olarak devam ediyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR