Komşularının ayakkabısını koklayan gence hapis cezası!

Yunanistan’ın Selanik Kenti’nde komşularının evlerinin avlularına girerek ayakkabılarını koklayan kişiyi gören vatandaşlar bunu alışkanlık haline getirdiği için 28 yaşındaki kişiden şikayetçi oldu.

ABONE OL
GİRİŞ 18.10.2024 22:18 GÜNCELLEME 18.10.2024 22:18 DÜNYA
Komşularının ayakkabısını koklayan gence hapis cezası!

Yunanistan'da ilginç bir olay yaşandı.

Selanik'te yaşayan 28 yaşındaki bir adamın, ayakkabı koklama huyu vardı. Akşam saatlerinde bir komşusunun havalandırmak için ön bahçeye koyduğu ayakkabıları gören adam, ayakkabıları koklamak için evinden çıktı.

AYAKKABI KOKLARKEN YAKALANDI

Gizlice girdiği ön bahçede ayakkabıları koklamaya başlayan adam, başka bir komşusu tarafından yakalandı. Olayı gören komşu, durumu hemen polise bildirdi.

Yakalandığını anlayan 28 yaşındaki adam ise Selanik'in yaklaşık 15 kilometre batısında bulunan Sindos adlı küçük bir kasabada tutuklandı.

"DAVRANIŞIMIN SEBEBİNİ BİLMİYORUM"

Şahsın mahkemede verdiği ifadede “Neden yaptığımı bilmiyorum, çok utanıyorum, bahçe bahçe gezip ayakkabı kokluyorum, bunu yapmaktan da kendimi tutamıyorum, utanç verici ama bu bende alışkanlık haline geldi” dedi.

AİLESİNE DURDURULMASI İÇİN UYARI VERİLMİŞ

Mahkemede ifade veren komşular, şahsın ayakkabı koklamak için binalara girdiği sırada hiçbir saldırganlık belirtisi göstermediğini ifade etti.

Mahkemede, komşuların adamın ailesinden onu durdurmalarını istemelerine rağmen, son altı ayda en az üç benzer olayın yaşandığı belirtildi.

1 AY HAPİS CEZASI ALDI

Şüpheli şahsa 1 ay boyunca hapis cezası verildi. Ayrıca mahkeme heyeti, 28 yaşındaki adamın bu uygunsuz davranışı için terapi seanslarına katılmasını emretti.

 

Muhammet Binici Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR