Rusya'dan son dakika AB açıklaması! Josep Borrell'e flaş suçlama

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell'in esir Ukraynalı askerlerin öldürüldüğü yönündeki suçlamalarının asılsız olduğunu bildirdi.

ABONE OL
GİRİŞ 19.10.2024 20:31 GÜNCELLEME 19.10.2024 20:32 DÜNYA
Rusya'dan son dakika AB açıklaması! Josep Borrell'e flaş suçlama

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, yaptığı yazılı açıklamada, Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell'in Ukraynalı savaş esirlerinin Rus askerlerince öldürüldüğü iddialarını değerlendirdi.

'BORREL BİR KEZ DAHA ÜLKEMİZE KARŞI ASILSIZ SUÇLAMALARDA BULUNMUŞTUR'

Zaharova, "Josep Borrell bir kez daha esir alınan Ukraynalı askerlerin öldürüldüğü iddiasıyla ülkemize karşı asılsız suçlamalarda bulunmuştur. Söz konusu esirler Kursk bölgesinde sivillere yönelik barbarca saldırılar gerçekleştiren, sivilleri kaçıran, öldüren, sivilleri bir toplama kamplarına götüren, onları istismar eden, Rus topraklarında terör ve yağmacılık eylemlerinde bulunan neo-nazilerdi.

Avrupalı yetkililerin yalanları Batılı ve Ukrayna yetkililerin 'Buça katliamı', '20 bin kaçırılan Ukraynalı çocuk', 'Rus askeri vahşeti' ve diğer uydurmaları hakkında yaydıklarıyla aynı seviyededir. Ne Kiev ne de Batılı destekçiler bu hikayelerin hiç birini belgeleyemedi." ifadesini kullandı.

'AB RUSYA'YI STRATEJİK YENİLGİYE UĞRAMANIN PEŞİNDE KOŞUYOR'

Açıklamada "Borrell'in de birçok NATO üyesi ülke liderleri gibi Ukraynalıların işlediği suçları görmezden geldiğini" kaydeden Zaharova AB’yi, "Ukraynalıların hayatları pahasına Rusya’yı 'stratejik yenilgiye' uğratmak gibi ulaşılmaz bir hedefin peşinde koşmakla" suçladı.

Muhammet Güreli Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Muhammet Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Haber7.com’da mesleki hayatına devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR