Naim Kasım, Lübnan'ı terk edip Tahran'a yerleşti

Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Naim Kasım'ın, suikast tehlikesi nedeniyle İran yönetimin isteğiyle Lübnan'dan ayrıldığı ve başkent Tahran'da yaşamaya başladığı kaydedildi.

ABONE OL
GİRİŞ 20.10.2024 13:48 GÜNCELLEME 20.10.2024 14:03 DÜNYA
Naim Kasım, Lübnan'ı terk edip Tahran'a yerleşti

Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, İsrail saldırısı sonrası hayatını kaybetmişti.

İsrail ordusunun saldırılarında ağır kayıplar veren ve tüm yönetim kademelerindeki liderlerini kaybeden Hizbullah, yeni tedbirleri devreye sokmuştu.

Bu kapsamda, Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Naim Kasım'ın, Lübnan'ı terk ettiği belirtildi.

Erem News'e konuşan İranlı bir yetkili, Kasım'ın, 5 Ekim tarihinde İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi'yle beraber başkent Tahran'a geldiğini öne sürdü.

Kasım'ın İran'a gelmesi, suikast endişesi sebebiyle bizzat Tahran yönetimi tarafından istendiği aktarıldı.

Tahran'da yeri açıklanmayan bir yerde yaşamaya başladığı belirtilen Kasım'ın, Hasan Nasrallah öldükten sonra televizyonda üç konuşması yayınlanmıştı. Kasım'ın üç konuşmanın ilkini Beyrut'ta, diğerlerini ise Tahran'dayken yaptığı dile getirildi.

KAYNAK : Haber7
Erkan TALU Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erkan TALU

Editör Hakkında

Elazığ'da doğdu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine eğitimler aldı. Haberciliğe "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı; daha sonra Haber 7'ye geçti. Kariyerine, Haber7'de "editör" olarak devam ediyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR