Mısır istihbaratıyla İsrail istihbaratı arasında kritik görüşme

Mısır Genel İstihbarat Servisi Direktörü Reşad ile İsrail İç İstihbarat Teşkilatı Shin Bet Başkanı Bar, Mısır'ın başkenti Kahire'de esir takasını içeren ateşkes müzakerelerinin yeniden başlatılmasını içeren bir görüşme gerçekleştirdi.

ABONE OL
GİRİŞ 20.10.2024 21:25 GÜNCELLEME 20.10.2024 21:32 DÜNYA
Mısır istihbaratıyla İsrail istihbaratı arasında kritik görüşme

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları 380 gündür devam ederken, Mısır Genel İstihbarat Servisi Direktörü Hasan Mahmud Reşad ile İsrail İç İstihbarat Teşkilatı Shin Bet Başkanı Ronen Bar, Mısır’ın başkenti Kahire’de bir araya geldi.

Görüşmede, esir takasını içeren ateşkes müzakerelerinin yeniden başlatılması ele alındı.

HAMAS'IN TALEPLERİ NET

Hamas Siyasi Büro Üyesi Halil el-Hayya, Gazze'de rehin tutulan 101 kişinin İsrail'in saldırıları sona erene ve İsrail güçlerinin Filistin topraklarından çekilinceye kadar serbest bırakılmayacağını vurgulamış, "Esirler, Gazze'ye yönelik saldırı durdurulmadıkça, Gazze'den tam bir çekilme olmadıkça ve İsrail hapishanelerindeki Filistinli mahkumlar serbest bırakılmadıkça geri dönmeyecek. Hamas, başkenti Kudüs olan tüm Filistin topraklarında Filistin devleti kurulana kadar varlığını sürdürecek." ifadelerini kullandı.

KAYNAK : İHA
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR