Kenya, Türkiye'nin istediği 4 kişiyi iade etti

Kenya, iade taleplerini kabul ederek dört Türk'ü Türkiye’ye teslim etti. Türkiye'ye sınır dışı edilen kişilerin isimleri verilmezken, Türkiye tarafından neden iadelerinin istendiğine dair de herhangi bir ayrıntı açıklanmadı.

ABONE OL
GİRİŞ 22.10.2024 10:05 GÜNCELLEME 22.10.2024 10:05 DÜNYA
Kenya, Türkiye'nin istediği 4 kişiyi iade etti

Kenya Dışişleri Bakanlığı, Ankara ile güçlü ilişkiler nedeniyle dört Türk'ün iade talebini kabul ettiklerini ve bu kişilerin Türkiye'ye teslim edildiğini açıkladı.

Yetkililer, yaptığı açıklamada "sınır dışı edilen dört kişiye ulusal ve uluslararası hukuka uygun, onurlu bir şekilde davranılacağı konusunda Türkiye'den güvence aldıklarını" belirtti.

Açıklamada, sınır dışı edilen mültecilerin adı verilmedi; Türkiye tarafından neden iadelerinin istendiğine dair de herhangi bir ayrıntı açıklanmadı.

Kenya, çoğunluğu Somali'den olmak üzere ev sahipliği yaptığı 780 bin mülteciyi korumaya kararlı olduğunu söyledi.

Uluslararası Af Örgütü, söz konusu kişilerin sınır dışı edilmesi halinde "ciddi insan hakları ihlalleriyle karşı karşıya kalabileceği" konusunda uyarı yapmıştı.

Erkan TALU Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erkan TALU

Editör Hakkında

Elazığ'da doğdu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine eğitimler aldı. Haberciliğe "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı; daha sonra Haber 7'ye geçti. Kariyerine, Haber7'de "editör" olarak devam ediyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR