Dünyaca ünlü oyuncu İsrail'i şoke etti! Sosyal medyada gündem olan çıkış!

Yahudi asıllı Arjantinli ünlü aktör Norman Briski, İsrail'iin katliamlarına sessiz kalmadı. Mdül gecesinde konuşan ünlü oyuncu, "Gazze asla yenilmeyecek." ifadesini kullandı, salonda alkış tufanı koptu.

ABONE OL
GİRİŞ 23.10.2024 06:15 GÜNCELLEME 23.10.2024 06:15 DÜNYA
Dünyaca ünlü oyuncu İsrail'i şoke etti! Sosyal medyada gündem olan çıkış!

Gecede ödül alan yönetmen ve oyun yazarı Briski, İsrail saldırılarının devam ettiği Gazze'ye değindi.

'ÖLDÜRÜLEN BİR HALKI SAVUNUYORUM'

Yahudi asıllı Briski, "Gazze, Gazze, Gazze. Gazze asla yenilmeyecek. Beni az ya da çok alkışlamanız önemli değil fakat bunu kanımda hissediyorum. Öldürülen bir halkı savunuyorum. Gazze." diye konuştu.



'ALKIŞLAYANLARIN YANINDA SESSİZLİĞE GÖMÜLEN İNSANLAR VAR'

Gazze ile ilgili sözlerinin "büyük" alkış almasının ardından Arjantin sinemasının problemlerine vurgu yapan Briski, "Söylediklerime dikkat edin, bugün üzerime çok parfüm sıktım, şu anda bizi alkışlayanların yanında, sessizliğe gömülen insanlar da var. Bizler sinemanın endüstrisi değiliz, bilakis kahramanlarıyız." değerlendirmesinde bulundu.

Martin Fierro Film Ödülleri gecesi Arjantin Radyosu ve Televizyonu tarafından ülkenin en prestijli ödül töreni olarak kabul ediliyor.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR