Tarzan öldü! Ünlü oyuncu hayatını kaybetti

1960'lı yıllarda NBC televizyonunda "Tarzan" karakterini canlandıran Ron Ely, 29 Eylül'de Kaliforniya’daki evinde 86 yaşında öldü. Kızı Kirsten Casale Ely, babasının ölüm haberini sosyal medya hesabından yeni duyurdu.

ABONE OL
GİRİŞ 24.10.2024 10:03 GÜNCELLEME 24.10.2024 10:03 DÜNYA
Tarzan öldü! Ünlü oyuncu hayatını kaybetti

Amerikan televizyonlarının kült karakteri olan Tarzan’ı canlandıran Ron Ely öldü. Ünlü oyuncu, 29 Eylül’de Kaliforniya’nın Santa Barbara kentindeki Los Alamos’taki evinde öldü.

Kızı Kirsten Casale Ely, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Dünya en büyük insanlardan birini kaybetti, ben de babamı kaybettim” dedi.

Stuntlarını kendisi yaptı

Ron Ely, 1966-1968 yılları arasında NBC televizyonunda yayınlanan Tarzan dizisinde başrol oynadı. Dizideki sahnelerin çoğunda dublör kullanmayan Ely, vahşi hayvanlarla çalıştı.

Dizinin pilot bölümünde bir şempanzenin saldırısına uğrayan Amerikalı futbolcu Mike Henry’nin yerine son anda kadroya dahil oldu.

Televizyondan yazarlığa geçti

Ron Ely, 1975 yılında ‘Doc Savage: The Man of Bronze’ filminde başrol oynadı. Wonder Woman ve The Love Boat dizilerinde rol aldı.

2001 yılında oyunculuğu bırakan Ely, iki polisiye roman yazdı. 2014’te ‘Expecting Amish’ adlı televizyon filminde Amish büyüğü rolüyle kısa bir dönüş yaptı.

Özel yaşamı trajedilerle dolu

21 Haziran 1938’de Teksas’ta doğan Ely, 1959’da lise aşkıyla evlendi. Ancak iki yıl sonra evlilikleri bitti.

1980’li yıllarda Güzellik Yarışması sunuculuğu yaparken tanıştığı Valerie ile 1984’te evlendi.

2019’da eşi Valerie, oğulları Cameron tarafından bıçakla öldürüldü. Olayın ardından polis Cameron’ı vurarak öldürdü.

Televizyon dünyasına damga vurdu

Ely, kariyeri boyunca The Aquanauts dizisinde rol aldı. 1980 ve 1981’de Miss Amerika güzellik yarışmasını sundu. Face the Music adlı yarışma programının sunuculuğunu yaptı.

Tarzan rolünün kendisini damgaladığını söyleyen Ely, karakteri Johnny Weismuller’den farklı yorumladı. Onun Tarzan’ı, medeniyetten sıkılıp Afrika ormanlarına dönen eğitimli bir bekar olarak dikkat çekti.

Erkan TALU Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erkan TALU

Editör Hakkında

Elazığ'da doğdu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine eğitimler aldı. Haberciliğe "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı; daha sonra Haber 7'ye geçti. Kariyerine, Haber7'de "editör" olarak devam ediyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR