Putin: Türkiye'nin müzakere teklifini biz kabul ettik

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna ile Rusya arasında müzakerelerin gerçekleşmesi için Türkiye'nin yeni bir teklifte bulunduğunu söyleyerek, 'Türkiye'nin müzakere teklifini biz kabul ettik Ukrayna reddetti' ifadelerini kullandı.

ABONE OL
GİRİŞ 25.10.2024 01:11 GÜNCELLEME 25.10.2024 01:11 DÜNYA
Putin: Türkiye'nin müzakere teklifini biz kabul ettik

Rusya'ya bağlı Tataristan'ın Kazan şehrinde düzenlenen BRICS Zirvesi sonrası basın toplantısı düzenleyen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna ile Rusya arasında müzakerelerin gerçekleşmesi için Türkiye'nin yeni bir teklifle kendilerine ulaştığını belirtti.

TÜRKİYE'NİN BARIŞ GİRİŞİMİNİ UKRAYNA BALTALADI

Putin, "Geçenlerde yine Türk tarafı, doğrudan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yardımcısı New York'tan aradı ve müzakerelerde dikkate alınması istenen yeni teklifler olduğunu söyledi. Türkiye, Karadeniz'deki durumla ilgili olarak da bir girişimde bulundu. Güvenli seyrüseferin sağlanması, nükleer enerji tesislerinin güvenliğiyle ilgili bazı düzenlemeler ve anlaşmalar yapılması hakkında. Anlaşmaya vardık ve ardından Kiev rejiminin başı, 'Müzakere yok' dedi" ifadelerini kullandı.

Ukrayna'nın müzakere masasına oturmak istemediğine işaret eden Putin, "Ukrayna yönetimi müzakere etmeyi istemiyor çünkü savaş durumunun kaldırılması, bunun ardından da başkanlık seçiminin yapılması gerekiyor. Demek, buna hazır değiller ancak top onların tarafında." şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna Dışişleri Bakanı'nı kabul etti

"TÜRK DOSTLARIMIZA SÖYLEDİK"

Kiev tarafının tutumunu Türk tarafı ile de ele aldıklarını ekleyen Putin, "Biz de Türk dostlarımıza şunu söyledik. Biz kabul ediyoruz ancak bir gün sonra iptal edildiğini duyuyoruz" sözlerini kaydetti.

TÜRKİYE'YE TEŞEKKÜR ETTİ

Rusya’nın savaş halinde olduğu Ukrayna ile yeniden müzakere başlatma ihtimalini değerlendiren Putin, 2022’de İstanbul’da Rus ile Ukraynalı temsilciler arasında müzakerelerin yapıldığını, bu nedenle Türkiye'ye minnettar olduğunu dile getirerek, "Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Ukrayna heyetiyle müzakereler için platform sağlamasından dolayı teşekkür ederim." dedi.

Türkiye'nin daha önce Karadeniz'deki gemilerin ve nükleer enerji tesislerinin güvenliğine ilişkin inisiyatifte bulunduğunu hatırlatan Putin, Rusya'nın bunu kabul ettiğini ancak Ukrayna tarafının bu konudaki müzakerelerden vazgeçtiğini kaydetti ve "Ukrayna yönetimi irrasyonel hareket ediyor." değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye ve Ukrayna arasında kritik görüşme

"HER TÜRLÜ BARIŞ TEKLİFİNİ DEĞERLENDİRMEYE HAZIRIZ"

Çin ve Brezilya’nın Ukrayna meselesinin çözümüne ilişkin barış teklifinde bulunduklarına dikkati çeken Putin, "sahadaki gerçeklere dayanarak her türlü barış teklifini değerlendirmeye hazır olduklarını" vurguladı.

Rus ordusunun Ukrayna’daki cephede ilerlediğini dile getiren Putin, Ukrayna’nın sahada "ciddi" kayıplar verdiğini ifade etti. Putin, "Ukrayna, sadece geçen yıl karşı saldırıda 16 bin, son bir ayda ise Kursk yönünde 26 bin askerini kaybetti." dedi.

NATO ASKERLERİ İDDİASI

Batı’nın Ukrayna’daki çatışmalara dahil olduğunu savunan Putin, NATO askerlerinin Ukrayna ordusunun operasyonlarında yer aldığını iddia etti ve NATO'nun Ukraynalı askerlere eğitim verdiğini, Ukrayna’nın NATO’ya ait yüksek teknoloji silahları kullandığını söyledi.

Kuzey Kore savaşa dahil oldu! Rusya'da binlerce asker konuşlandırıldı! ABD'den askeri adım

İngiltere ve Güney Kore: Kuzey Kore, Ukrayna'da savaşıyor

KAYNAK : AA, İHA
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR